ODZVONILO JE ŠTIKLAMA

Kakvim cipelama žene ne mogu odoljeti?

14.11.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Zaposlenim su ženama cipele s visokom potpeticom dugo vremena bile odjevni predmet broj jedan, koji im je davao određenu dozu moći, autoriteta i glamura i koji je teško nadmašiti nekim drugim cipelama. Međutim sam pogled na najnovije modele brojnih brendova ukazuje na to da je era štikli definitivno završila, a na njihovo mjesto dolaze itekako moćne ravne cipele

Ako ste bili sigurni da ravne cipele nikada neće moći dostojno zamijeniti one s vrtoglavo visokom petom, prevarili ste se. Nekada neugledne i neprimjetne ravne cipele dobile su sasvim nov izgled, a ono što trenutno nude neki od poznatih brendova  šiljastog je vrha, vrlo šik, ukrašeno zakovicama i šljokicama te će zasigurno ozbiljno konkurirati popularnim štiklama.

Iako visoke pete dodaju visinu, izdužuju noge, oblikuju seksi hod te privlače poglede, činjenica je da nisu baš najudobnija odjeća, pa se žene koje cijeli dan provode na nogama nerijetko nekoliko puta preobuvaju iz štikli u udobniju obuću, ovisno o prigodi.

Međutim sada se čini da je taj trend završio, a na scenu stupaju vrlo praktične ravne cipele obogaćene efektnim detaljima koje im daju sasvim novi izgled. Posute šljokicama, ukrašene zakovicama, jednostavne ili pak upadljive sa zlatnim vrhom ili  remenčićima – sasvim je sigurno da ravne cipelice više nisu neupadljive ni neugledne, a valja istaknuti i one sa životinjskim printom ili pak lakirane.

I dok su muške oksfordice modni zakon ove jeseni, za iduće proljeće valja pripremiti pokoji par ravnih cipelica šiljastog vrha koje će odlično zamijeniti štikle, što će osobito razveseliti dame koje nisu vješte u hodanju na visokim petama. Cipele ravnih peta koje podsjećaju na klasične balerinke, samo sa šiljastim vrhom, odlično će pristajati uz suknje i haljine, dok će one izgledom slične mokasinkama odlično ići uz hlače, košulje ili tajice. Za ravnim cipelama već su poludjele slavne dame - tako je nedavno Victoria Beckham, poznata po vrtoglavim potpeticama, viđena u crnim ravnim cipelama nalik na mokasinke, a iz ravnih cipela ne izlazi ni Carla Bruni.