Zdravi, ukusni i tako brzo gotovi – muffini od špinata odličan su izbor za zdrav doručak ili užinu, a možete ih obogatiti po želji šunkom
Kombinacija špinata i jaja uvijek dobro prolazi, a ako ih 'upakirate' u slani desert zamamnog izgleda, bit će doista teško odoljeti. Izgledom konkuriraju i najslađim muffinima, a ljubitelji slanih zalogaja pripremat će ih za doručak ili užinu.
Potrebni sastojci:
- 500 g špinata
- 4 jaja
- 1 luk
- 2 žlice ulja
- Sol
- Papar
Priprema:
Operite špinat, dobro osušite i nasjeckajte pomoću noža.
Ogulite i nasjeckajte luk te ga popržite u tavici 5 minuta zajedno s uljem.
Nekoliko listića špinata ostavite po strani za ukrašavanje, a sav preostali špinat stavite na luk i ulje. Posolite i pirjajte 2-3 minute. Ostavite po strani.
U zdjeli umutite jaja sa soli i paprom, a kada dobro izmutite dobivenu smjesu prelijte preko špinata i sve dobro promiješajte.
Dobivenom smjesom napunite kalupe za muffine, no ne do vrha već popunite otprilike 2/3 kalupa.
Pecite ih 12 do 15 minuta na 180 stupnjeva, dok umetnuta čačkalica u smjesu ne izađe čista.
Vrhnje za šlag čvrsto umutite, dodajući na kraju prstohvat soli.
Muffine rasporedite na pladanj, po želji ukrasite šlagom i svježim nasjeckanim listićima špinata.