samo nek' je šareno

Kao iz bajke: Novi trend u hrani poharao društvene mreže

17.05.2017 u 06:54

Bionic
Reading

Novi trend u pripremanju i prezentiranju hrane šareniji je nego ikad. Jednorog i sirena hrana novi su hit na društvenim mrežama koji je izazvao pravu pomamu ljubitelja atipične kuhinje. Šarolika hrana u duginim bojama s maštovitim jestivim ukrasima, izgleda kao da je ispala iz najljepše bajke, a uz naše kulinarske trikove i vi možete isprobati ovaj neobičan trend koji je osvojio svijet

Od kada je Starbucks izbacio svoj novi proizvod, takozvani jednorog frappuccino, svijet je poludio za novim šarenim trendom pripreme i prezentiranja hrane. Frapei, kava, krafne, pereci, keksi, kruh, pa čak i salata u duginim bojama, postali su toliko popularni na društvenim mrežama da naprosto nisu mogli promaknuti našem oštrom oku.

O tome koliko je Instagram odlična platforma za prezentaciju maštovitih i originalnih ideja, posebice kada je hrana u pitanju, govori i činjenica da je takozvana jednorog i sirena hrana prikupila zajedno preko 15 tisuća objava.

Unicorn food seems to be what everything is about as of late. But this does look delish😍 . 📷 @naturally.jo

Objavu dijeli Eat Clean||Live Lean (@clean_eating_recipes_)

Jednorog hrana podrazumijeva svu hranu koja je obojena ili prezentirana tako da izgledom obuhvaća duginu paletu boja, većinom pastelnih nijansi, te je ukrašena raznoraznim oblicima izrezanog voća, marcipana ili pak šarenih jestivih mrvica za kolače.

Što god da vaša mašta smisli, sve je dozvoljeno, dokle god je hrana koju ste servirali na tanjur šarena poput pravih Disneyjevih jednoroga i sirena. Ova šarolika hrana izgleda baš kao da je izašla iz najljepše bajke, a upravo je zbog toga pobudila veliko zanimanje, dok su neki taj trend pretočili u stil života.

Taj trend mogao bi poslužiti kao spas za majke koje muku muče s djecom koja odbijaju jesti voće i povrće. Izmiksate li voćku po voćku i mlijeko u blenderu i u slojevima prelijete u čašu po bojama, dobit ćete pravi dugin frape koji će izgledom privući mališane. Pospete li ga još komadićima voća izrezanog u obliku zvjezdica ili srca, budite sigurni da je vaš zadatak uspješno izvršen.

U hranu ne morate nužno dodavati umjetna bojila, već prirodne sokove od repe, mrkve, cikle ili koprive. Primjerice, dodate li sok od repe u kremasti sirni namaz, dobit ćete neodoljivu baby ružičastu nijansu, dok zelene i plave nijanse možete dobiti kombinacijom tekućeg klorofila i spiruline, plavo-zelene slatkovodne alge.

Iza trenda sirena tosta krije se obožavateljica i stilistica hrane Adeline Waugh, koja je po uzoru na trend jednorog hrane, osmislila šaroliki tost koji određuje eksplozija boja i jestivih ukrasa.

Želite li svoju kremu za kolače ili tijesto za kekse obojiti u žutu ili narančastu, u smjesu dodajte malo praha kurkume, dok ćete ljubičastu boju postići uz pomoć praha sušenih borovnica.

Uz pomoć noža na obojenom sirnom namazu možete kreirati valove ili škrge koje podsjećaju na sirenin rep. Obojene sirne namaze možete nožem namazati tako da tvore dugu ili ih pak pomiješati kružnim pokretima.

Tomorrow at @werewolfcoffeebar: these beauts 💖💎🐺 #bonvivantcakes

Objavu dijeli Bon Vivant Cakes | Emily Nejad (@bonvivantcakes)

Za slane varijante jela može poslužiti avokado izrezan u maštovitim oblicima, dok za deserte možete iskoristiti šarene jestive mrvice ili pak obojeni šlag koji je idealan za ukrašavanje frapea, torti i kolača.

Pogledajte kako napraviti sirena tost i jednorog špagete od riže!

Kako napraviti sirena tost i jednorog špagete od riže Autor: YouTube