Ovaj recept pokazat će vam kako se kebab, zajedno s izvornim umakom od jogurta, jednostavno i brzo priprema kod kuće
Potrebni sastojci:
4 lepinje
500 g purećih prsa
1 žlica majčine dušice
200 ml jogurta
1/2 žličice mljevene čili papričice
2 češnja češnjaka
100 g bijelog i crvenog kupusa
100 g zelene salate
2 kisela krastavca
1 rajčica
1 glavica luka
sol i papar
Priprema:
Pureća prsa narežemo na tanke kriške (po potrebi odstranimo žilice). Narezano meso začinimo solju, svježe mljevenim paprom i majčinom dušicom.
Ostavimo pokriveno u zdjeli oko 2 sata da meso upije sastojke.
U međuvremenu narežemo listove bijelog i crvenog kupusa te listove salate na rezance. Izrežemo kisele krastavce na trakice, a luk na tanke kolute pa sve zajedno pomiješamo u zdjeli i začinimo solju. Rajčice operemo i narežemo na tanke kriške.
U posebnu zdjelu dodamo jogurt, protisnuti češnjak, po želji ljute papričice, umak tabasco i sve izmiješamo.
Začinjeno meso prepržimo (u prikladnoj tavi ili woku) na vrućem ulju sa svih strana. Lepinje ugrijemo u zagrijanoj pećnici na 150°C oko 2-3 minute.
Toplim lepinjama nožem urežemo džepove te ih nadijevamo pečenim mesom, narezanim povrćem i umakom od jogurta.
Recept je preuzet sa stranice www.crochef.com.