KAKO DO SAVRŠENOG TENA

Kozmetičarka vodećih manekenki današnjice otkriva kako voditi računa o koži te kako napraviti čudesne maske za lice

26.03.2020 u 13:23

Bionic
Reading

Sada kada vrijeme provodite kod kuće konačno imate viška vremena posvetiti se svojoj koži i priuštiti joj tretman kakav zaslužuje. Kako maziti i paziti kožu u kojoj živimo zna kozmetičarka slavnih Mimi Luzon, koja je otkrila kako bi trebala izgledati jutarnja, popodnevna i večernja rutina svake žene, ali i muškarca

Mimi Luzon iznimno je tražena u svijetu bogatih i slavnih. Njezine klijentice, uključujući Naomi Campbell, Kaiju Gerber, Irinu Shayk, Adrianu Limu i sestre Hadid uvijek se iznova vraćaju po njezine savjete i tretmane koji im pomažu održati kožu savršeno mekom, blistavom i nahranjenom. Sada kada je koronavirus u svijetu uzeo maha, i slavne dame prepuštene su same sebi.

Nema više odlazaka kod kozmetičara, no to ne znači da ne možete svojoj koži podariti beauty tretman koji zaslužuje i u svoja četiri zida. Mimi Luzon savjetuje kako voditi računa o svome licu, na što paziti i kako napraviti domaću masku za lice koja će preporoditi vašu kožu.

Jutarnja rutina

'Započnite dan čišćenjem lica s pjenom za čišćenje ili bilo kojim drugim proizvodom s preporučenom PH vrijednosti. Predlažem da barem dva puta tjedno odradite piling kako biste uklonili mrtve stanice kože i koži dali prirodni sjaj', rekla je Mimi Luzon koja napominje kako mnogi zapostavljaju njegu okoloočnog područja.

'Kremu za područje oko očiju mnogi zaboravljaju, no ona je izuzetno važna, pogotovo u vremenima kada nam je narušen bioritam i rutina spavanja. Kremu nanesite oko svakog oka u obliku slova C, počevši od unutrašnjosti oka. Također je važno svakodnevno koristiti kremu za učvršćivanje kože na predjelu vrata, jer je koža vrata vrlo osjetljiva i zahtjeva dodatnu pažnju', upozorava Luzon.

Popodnevna rutina

'Kada imate viška vremena (izolacija je idealno vrijeme za to) počastite kožu s maskama za lice. Koristite ih što češće. Svaki dan možete koristiti drugu masku za lice jer svaka od njih ima svoje blagodati - to mogu biti hidratantne, umirujuće, detoksikacijske ili hranjive maske', govori Luzon koja predlaže maske iz kućne radinosti.

Maska od zelenog čaja

Ova maska čisti kožu od toksina, pojačava tonus kože i daje koži trenutni sjaj.

Sastojci:

  • 1 šalica zelenog čaja
  • 2 šalica rižinog brašna
  • 1/2 žličice meda

Pomiješajte sve sastojske, nanesite ih na lice i pustite da maska odstoji 20 minuta. Umasirajte je prstima u kožu nekoliko minuta i potom isperite toplom vodom.

Maska od zobenih pahuljica

Ova je maska odličan eksfolijat. Ukoliko imate osjetljivu kožu, iz recepta izostavite limun.

Sastojci:

  • 2 žlice zobenih pahuljica (prethodno prokuhanih u vreloj vodi)
  • 1 žlica soka limuna

Pustite da se smjesa ohladi. Masku nanesite na lice i ostavite 15 minuta prije ispiranja.

Maska od kurkume

Ova je maska odlična ukoliko želite postići sjaj i mekoću.

Sastojci:

  • 1 žličica brašna
  • 1 žlica kurkume
  • 1 žličica limuna
  • 1 žlica mlijeka

Sve sastojke pomiješajte i smjesu nanesite na lice te pustite da odstoji 20 minuta prije ispiranja toplom vodom.

Večernja rutina

Večernja rutina njege lica iznimno je važna jer se koža tijekom noći regenerira, polako upijajući sve hranjive sastojke koje smo na nju nanijeli prije odlaska na spavanje. Na lice navečer obavezno nanesite noćni serum i bogatu noćnu kremu koji će kožu tijekom noći učiniti savršeno mekom, hidriranom i nahranjenom te spremnom za početak dana i borbu sa štetnim slobodnim radikalima.