nova odluka

Kraljica Camilla krenula stopama svoje svekrve, a zbog ove odluke tepaju joj da je 'istinska kraljica'

16.05.2024 u 10:08

Bionic
Reading

Kraljica Camilla donijela je značajnu odluku po pitanju svoje garderobe te je prestala kupovati krzno. PETA je tu odluku dočekala s odobravanjem nazivajući je 'istinskom kraljicom'

Kraljica Camilla slijedi korake svoje pokojne svekrve kraljice Elizabete II, a Buckinghamska palača potvrdila je u srijedu britanskoj PETA-i da kraljica neće dodavati nikakve nove komade krznene odjeće u svoju garderobu.

'PETA nazdravlja kraljici Camilli čašom najfinijeg bordo vina jer je prava kraljica dajući podršku čak 95 posto Britanaca koji također odbijaju nositi životinjsko krzno, kako pokazuju ankete', rekla je predsjednica PETA-e Ingrid Newkirk u priopćenju za javnost.

Organizacija za prava životinja nije razjasnila hoće li kraljica nastaviti nositi stare krznene komade iz svog ormara, ali je najavila da kraljica od sada više 'neće nabavljati krzno za svoju garderobu'.

Supruga kralja Charlesa III. prethodno je bila je na meti napada i kritika zbog nošenja krznenih komada, poput vintage šešira Philipa Treacyja koji je nosila tijekom božićne crkvene službe 2010., dok je kraljica Elizabeta istog dana nosila šešir od krzna lisice.

Pokojna kraljica Elizabeta često je nosila krzno tijekom svoje vladavine, noseći sve, od čupavih šešira do kaputa i ogrtača obrubljenih životinjskim krznom. Međutim, kraljica Elizabeta prekinula je tu praksu 2019., a Buckinghamska palača objavila je da, iako će kraljevska obitelj nastaviti nositi svečane komade poput haljina obrubljenih krznom, više neće dodavati nove proizvode od pravog krzna u svoju garderobu.

Ako Njezino Veličanstvo treba prisustvovati događaju po posebno hladnom vremenu, od 2019. nadalje koristit će se lažno krzno kako bi se osiguralo da joj bude toplo,' napisala je njezina Elizabetina dugogodišnja modna savjetnica Angela Kelly u svojim memoarima iz 2019. pod nazivom ' 'The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe.'

Što se tiče kraljice Camille, koja je nosila šešir od umjetnog krzna na svečanosti Royal Maundy u ožujku. PETA je dodala da je 'ispravno i primjereno da britanska monarhija odražava britanske vrijednosti priznajući da pravom krznu nema mjesta u društvu'.

Međutim, organizacija za zaštitu životinja dodala je da 'upotreba pravog medvjeđeg krzna za kape kraljevske garde' od strane britanskog Ministarstva obrane sada izgleda 'još besmislenije i vidljivije' nakon kraljičinog iznesenog stava protiv industrije krzna.

  • +6
Kralj Charles i kraljica Camilla Izvor: Profimedia / Autor: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia