Ovaj indijski specijalitet prepun je aroma, a može se pripremiti kao predjelo ili kao prilog uz glavno jelo
Potrebni sastojci za dvije osobe:
1 žličica mljevenoga korijandra ili peršina
1 žličica mljevenog bijelog kima
¼ žličice mljevenog kardamoma
malo mljevenog đumbira
malo mljevenog pimenta, cimeta i kurkume
malo svježe naribanog muškatnog oraščića
150 g jogurta
2 žlice nasjeckanih rajčica
3 grančice korijandra ili peršina
crni papar
500 g malih krumpira koji se ne raskuhaju
3 ljutike
pola žlice maslaca
listovi korijandra za ukrašavanje
Priprema:
Izmiješajte sve začine. Zatim izmiješajte za umak jogurt, rajčicu i četvrtinu mješavine začina. Operite listove korijandra ili peršina, posušite ih i sitno nasjeckajte, pa umiješajte u umak od jogurta. Začinite umak solju i svježe mljevenim paprom pa pokriveno ostavite na hladnom mjestu.
Dobro operite krumpir četkom pod tekućom vodom, obrišite ga i neoguljenoga razrežite na četvrtine. Očistite ljutiku pa je uzdužno razrežite na četvrtine.
Zagrijte maslac u velikoj tavi. Dodajte krumpir i ljutiku pa pecite 10 minuta. Posipajte preostalom mješavinom začina. Pecite uz miješanje još 10 minuta na umjerenoj vatri.
Začinite krumpir solju i svježe mljevenim paprom pa ga poslužite uz hladan umak od jogurta. Ukrasite listićima korijandra.
Još sličnih recepata možete pronaći u knjizi 'Nova kuharica za pripremanje jele s malo masnoće' u izdanju Mozaik knjige.