PRVO VJENČANJE U BIJELOJ KUĆI

Lijepa Naomi: Romantična vjenčanica u kojoj se udala unuka Joea Bidena pun je pogodak

20.11.2022 u 10:50

Bionic
Reading

Naomi Biden, najstarija unuka Joea Bidena, kćer njegovoga sina Huntera Bidena, izgovorila je sudbonosno 'da' u Bijeloj kući, a njezina je vjenčanica sve oduševila

Riječ je o bajkovitoj kreaciji u boji bjelokosti s potpisom američkoga dizajnera Ralpha Laurena, načinjenoj od najfinije Chantilly čipke s visokim ovratnikom. Kroj naglašenoga struka i s donjim dijelom A-kroja odlično je istaknuo figuru unuke Joea Bidena.

Elegantna frizura, decentne naušnice i nenametljiv make up upotpunili su look lijepe Naomi (28) koja je diplomirala pravo na prestižnom Sveučilištu Columbia.

  • +5
Vjenčanje Naomi Biden Izvor: Profimedia / Autor: Mandel NGAN / AFP / Profimedia

Točka na 'i' ovog glamuroznog vjenčanog looka bio je vrlo dugi, raskošni veo.

Mladoženja, 25-godišnji Peter Neal, koji je također studirao pravo i stažirao za predsjedničku kampanju Hillary Clinton i u Bijeloj kući tijekom predsjedništva Baracka Obame, nosio je trodijelno odijelo u mornarski plavoj.

Zgodna brineta najstarija je kći predsjednikova sina Huntera Bidena i Hunterove bivše supruge Kathleen Buhle.

To što je Naomi Biden odabrala Ralpha Laurena za upućene nije bilo nikakvo iznenađenje jer je već ranije nekoliko dobro informiranih modnih insajdera nagađalo je da je važan zadatak dobio Lauren, možda najpoznatiji živući američki modni dizajner. Osim toga, i Naomin djed, Joe Biden, predsjednik SAD-a, cijeni stil ovog kultnog dizajnera čije je odijelo nosio i na dan inauguracije, a njegova supruga dr. Jill Biden je također u nekoliko prigoda nosila kreacije istog kreatora.

Inače, ovo je ujedno i prvi put da je trenutni predsjednik i djed mladenke.

U ožujku su Naomi, njezina sestra Finnegan (23) i zaručnik Peter Neal viđeni na modnoj reviji Ralpha Laurena za jesen 2022. u New Yorku, što je potaknulo spekulacije o izboru jednog od svojih vjenčanih lookova.

Unatoč prosvjedima Udruge dopisnika iz Bijele kuće koji su tražili da se dopusti medijsko izvještavanje jer se vjenčanje održava u Bijeloj kući, nije bilo popuštanja jer su mladenka i mladoženja željeli su apsolutnu privatnost.

U ranijem intervjuu za PBS Newshour 2020. Naomi je detaljno opisala kako se predsjednik kojeg ona i njezina braća i sestre od milja zovu 'Pop', uvijek stavlja na raspolaganje za svojih sedmero unučadi.

'Uzvratit će na naše pozive bez obzira gdje se nalazio. Može biti i na nekom događanju ili držati govor, a kad bismo ga mi nazvali, a on bi se odmah javio i pitao: 'Što se događa?', ispričala je.

Par je najavio zaruke u rujnu 2021., a početkom ove godine potvrdio je da je Bijelu kuću odabrao za svoje mjesto. Njihovo vjenčanje obilježilo je prvo vjenčanje u Bijeloj kući od 2013., kada je predsjednički fotograf Pete Souza oženio Patti Lease u Rose Gardenu.

Posljednja predsjednička kći koja se vjenčala u Bijeloj kući bila je Jenna Bush u lipnju 2008. godine.