MIRISNI PARFEMI

Ljetni parfemi koji će osvježiti svaki dan

16.06.2015 u 12:40

  • +12

Mirisni ljetni noviteti

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Osvježenje tijekom sparnih i vrućih ljetnih dana potražite u mirisnim novitetima. Ljetni parfemi su laganiji, svježiji i - baš poput godišnjeg doba kojem su namijenjeni - nimalo komplicirani

Ako to dozvoljava budžet, svatko bi trebao imati dva parfema, jedan za hladnije, a drugi za toplije dane. Laganija, svježija varijanta mirisa namijenjena je toplijim danima dok 'teže' mirise koristimo tijekom hladnijih dana, a idealni su i za večernje izlaske. Mlađe žene općenito češće biraju slađe citrusne note dok zrelije preferiraju dublje cvjetne note, no odabir parfema ipak ovisi o osobnom ukusu, ali i trenutačnom raspoloženju.

U ovo doba godine u parfemima prevladavaju osvježavajuće citrusne note, kao i one tople cvjetne, a svi se trude u svojim bočicama uhvatiti djelić sunca i mora koji će, dok se oko nas širi miris užarenog asfalta, barem duhom odvesti na neko sretnije mjesto, po mogućnosti u hladovinu pored mora.

Giorgio Armani za ovo ljeto predstavlja dva posebna izdanja ljetnih mirisa: Armani Code Édition Turquoise za žene i muškarce. U ženskoj ljetnoj verziji Codea prevladavaju osvježavajuće note naranče dok dragocjene note bijelog drva ostavljaju ugodan trag na koži. Muški Code odiše energijom i svježinom, a otvaraju ga citrusne note nerolija i grejpa dok se u srcu krije intenzivna muževna snaga: aromatični estragon i cvijet masline u kombinaciji s cedrom, a on dodaje dašak profinjenosti.

Iz Armanija stiže i Acqua di Gioia Jasmine te odiše svježim, voćno-cvjetnim akordima, u čijem se srcu nalazi vodeni jasmin dok narančin cvijet naglašava ženstvenost.

Kad je 1981. lansiran Kouros, kultni miris YSL-a, njegova istinski suvremena i avangardna esencija prkosila je tadašnjim muškim mirisima i trendovima u koje se nisu uklapale upečatljive kožne note. Voćne note novom ljetnom mirisu Kouros Silver daju upečatljiv suvremeni potpis.

Slavni dizajneri parfema Oliver Pascheux i Michele Girardi stvorili su 1 Million Paco Rabanne Cologne. Riječ je o novoj avanturi svježine i morskih tonova kombiniranih s koktelom citrusnog voća i kardamoma što odjekuje nevjerojatno muževnim daškom začinjene kože i tonka bobica.

Limitirana kolekcija mirisa Prada Candy dolazi u neodoljivom pakiranju od 20 ml. Sve mirise je kreirala Daniela Andrier pod umjetničkim vodstvom Miuccije Prade.

Novi parfemi dvojca Dolce&Gabbana iz ljetne linije Light Blue, Sunset in Salina za žene i Swimming in Lipari za muškarce, inspirirani su Liparskim otočjem. Sunset in Salina otvara se aromom svježeg lišća vinove loze, prožete svježinom cvijeta ljubice. Srce mirisa oslobađa zavodljivu žutu freziju, zaokruženu cvijetom naranče i jasmina, dok bazu čine topli jantar, cedar i bijeli mošus. Aromatično morski miris, Swimming in Lipari kao glavnu mirisnu notu sadrži morsku sol pojačanu sokovima grejpa. Snažno, muževno srce mirisa postignuto je kombinacijom mandarine i aromatičnog ružmarina, a bazna nota sastavljena je od ambre te drvenastih i mošusnih nota.

Gucci Bamboo nježan je i intenzivan u isto vrijeme. Drvenaste, tople note dominiraju srcem i bazom mirisa. Sandalovina, vanilija s Tahitija i jedinstven sivi jantar su u kontrastu sa ženstvenim egzotičnim cvjetnim notama ljiljana Casablanca, cvijeta naranče i ylang-ylanga

CK One Summer evocira ljeto, kao što mu i ime govori. Relaksira, osvježava i daje energiju, a namijenjen je muškarcima i ženama. Osvježavajuće gornje note limuna i limunove kore te hladne lubenice slijede đumbir i đumbirov korijen, anis i svježi krastavac, a upotpunjuju ga donje note mošusa, ambre i pačulija.

Davidoff Cool Water Man Summer Seas svjež je i vibrantan citrusno-aromatični miris. Otvara se pjenušavim notama mandarine koju slijedi osvježavajuća menta, a bazne note sandalovine dodaju mu dodir jačine i muške snage. Njegova ženska inačica, Davidoff Cool Water Woman Summer Seas, ženstven je voćno-cvjetni parfem. Nježan miris svježih i vodenastih nota dinje slijedi delikatna đurđica, a završava ga bogat i senzualan korijen perunike.