DOBRO JE ZNATI

Loša frizura može dodati i 10 godina; evo o čemu trebate voditi računa

02.06.2024 u 18:36

Bionic
Reading

Stilisti su jednoglasni kako su dakako osim stajlinga za cjelokupni dojam ključni modni detalji, ali i pomno odabrana frizura i make up

Pedeset plus ljepotice Julianne Moore, Nicole Kidman, Cate Blanchett ili Catherine Zeta-Jones samo su neke od poznatih holivudskih zvijezda koje redovito dobivaju brojne komplimenata na račun svojih fantastičnih modnih kombinacija.

No sjajnom cjelokupnom dojmu doprinose i njihova njegovana kosa te dobro pogođena frizura koja može biti naš najbolji saveznik ili najveći neprijatelj.

'Da, loša frizura doista vam može dodati 10 godina', kaže španjolski frizer Juan Diego Teo.

Kosa je iznimno važan dio našeg izgleda i ima veliki utjecaj na to kako nas drugi doživljavaju. Prema Juanu Diegu Teu, iskusnom frizeru s više od 90 tisuća pratitelja na društvenim mrežama, loša frizura može dodati i do 10 godina dok npr. dobro odabrana frizura može vas dramatično pomladiti.

U svakom slučaju kosa je jedan od najvidljivijih elemenata našeg izgleda i igra ključnu ulogu u našem osobnom imidžu. I, na isti način kao odjeća i šminka, kosa može istaknuti naše najbolje crte ili, naprotiv, učiniti da izgledamo umorno, nimalo laskavo i nažalost, staro.

  • +2
Nicole Kidman Izvor: Profimedia / Autor: DOUG PETERS / PA IMAGES / DNPHOTOGRAPHY/ABACA / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Kako slika vrijedi tisuću riječi, dovoljno je obratiti pažnju na usporedbu koju je frizer Juan Diego Teo iznio na svojim društvenim mrežama s Nicole Kidman, pa da shvatimo da kosa doista u potpunosti određuje naš izgled.

Dakle, loša frizura može biti velika greška, ali srećom, postoje rješenja kako taj efekt preokrenuti i izgledati puno mlađe nego što zbilja jesmo.

Još jedan jasan primjer je onaj Catherine Zeta-Jones, koja nam kroz ove dvije slike pokazuje veliku razliku koju dobra frizura može učiniti, naglašavajući prirodnu ljepotu i skidajući godine s lica. I Jennifer Lopez još je jedan jasan primjer zvijezda koje su svjesne moći dobre frizure te doista izgleda bar desetak godina mlađe od svoje dobi.

Evo kakve frizure skidaju godine s lica:

'Dugi bob' ili frizura srednje dužine savršena je jer se može prilagoditi različitim stilovima i omogućuje vam da se nastavite igrati s kosom i eksperimentirati s različitim frizurama. Super mladenački rez u bilo kojoj dobi, koji s pravim pramenovima postaje frizura laka za održavanje.

JULIANNE MOORE

U sivom odijelu i najpoželjnijoj obući crvenokosa glumica osvaja nevjerojatnim stilom

Pogledaj galeriju

Odlična ideja s anti-age efektom su i jedva vidljivi suptilni pramenovi na slojevito ošišanoj kosi - nešto na tragu bezvremenskih frizura Jennifer Aniston.

Ako se ne želite odreći duljine, neka vas inspirira look zanosne Julianne Moore koja i u svojim 60-ima nosi dugu kosu raskošne tamnocrvene nijanse ošišanu tako da ima više volumena.

Ljubiteljice kraćih stilova mogu se odlučiti i za neodoljive pixie varijante ili šarmantni kraći bob kakav npr. s puno stila nosi Grece Ghanem.

Dakako, nemojte zaboraviti niti na njegu kose koja u zrelijoj dobi treba dodatnu hidrataciju, a prilagodite i prehranu - naime, postoji niz ključnih namirnica koje pridonose dobrom rastu kose i daju veću vitalnost, među kojima se ističu mahunarke, zeleno lisnato povrće, orasi i bademi.

Svakako koristite i hidratantne proizvoda u obliku maski ili seruma te kontinuirane tretmane kako bi vaša kosa bila što mekša i sjajnija, a ako koristite uređaje poput figara ili glačala, obavezno nanesite sredstvo za zaštitu od topline kako biste spriječili oštećenja vlasi.

I savjet za kraj: Održavajte rutinu šišanja otprilike svaka 3 mjeseca kako biste imali zdrave i njegovane vrhove.