'Zabava s kolačićima' u izdanju Lumena knjiga je koja će nesumnjivo osvojiti srca slastičara amatera. Jedna od najboljih stvari vezanih uz kolačiće i kekse jest ta da ih je gotovo sve vrlo jednostavno pripremiti
Potrebni sastojci:
3 velika bjelanjka
50 g šećera
150 g šećera u prahu
100 g mljevenih badema
nekoliko kapi ružine vodice
nekoliko kapi crvene prehrambene boje
Količina: 16 punjenih kolačića
Vrijeme pripreme: 30 minuta + 30 minuta da odstoje
Vrijeme pečenja: 15–20 minuta
Priprema
Prekrijte tri velika lima papirom za pečenje. U posudi miješajte bjelanjke dok se ne zapjene. Postupno dodajte šećer i miješajte dok smjesa ne postane gusta i sjajna.
U manju posudu prosijte šećer u prahu i mljevene bademe. Suhu smjesu nježno umiješajte u smjesu od bjelanjaka. Nježno umiješajte ružinu vodicu i prehrambenu boju. Gotova smjesa morala bi lako kliznuti s lopatice.
Žlicom nanesite smjesu u slastičarsku vrećicu s nastavkom pa na papir za pečenje istisnite 32 kruga od 4 cm, ostavljajući 2,5 cm razmaka. Nemojte potrošiti cijelu smjesu, ostavite nešto i za nadjev.
Stavite limove za pečenje na suho i hladno mjesto te pustite da kolačići odstoje 30 minuta. Macaroni će se malo stvrdnuti i neće vam se lijepiti za prste ako ih nježno dodirnete prstom.
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Macarone pecite 15–20 minuta dok se ne dignu i postanu glatki.
Izvadite ih iz pećnice i ostavite da se potpuno ohlade na limu za pečenje.
Istisnite preostalu smjesu na polovicu ispečenih macarona pa ih spojite s drugom polovicom.