tihi luksuz

Meghan Markle odala počast princezi Diani: Ovo je samo na prvi pogled 'običan' stajling

17.08.2024 u 21:58

Bionic
Reading

Tijekom posjeta Kolumbiji, Meghan Markle pokazala je svoj besprijekoran modni ukus, ali dva detalja posebno su privukla pažnju u jednom od njezinih stajlinga - kultne Chanel cipele i naušnice u obliku leptira koje su nekada pripadale princezi Diani

Meghan Markle i princ Harry trenutno su u posjetu Kolumbiji, a pažnju medija i javnosti bivša američka glumica privlači svojim pažljivo odabranim modnim kombinacijama i suptilnim porukama koje kroz njih šalje.

Za posjet školi u Santa Feu i druženje s djecom Meghan je nosila upečatljiv nakit uz opuštenu, ali elegantnu odjeću - laneni blejzer boje duhana s potpisom brenda Loro Piana, bijelu košulju i crne hlače kraćih nogavica, torbu brenda cesta Collective te kultne Chanel slingback cipele. Pažnju je ovaj put ukrao i njezin nakit, s razlogom jer je nosila naušnice princeze Diane.

  • +4
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Mario Castillo/GTRES/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

Leptir naušnice princeze Diane

Princeza Diana je naušnice u obliku leptira nosila tijekom kraljevske turneje po Kanadi 1986. godine, često ih kombinirajući s odgovarajućom ogrlicom. Meghan ih je također nosila nekoliko puta u prošlosti, uključujući posjet Australiji 2018. godine kada je objavila svoju prvu trudnoću, kao i prilikom lansiranja svoje kolekcije za Smart Works 2019. godine.

No dobile su novo značenje u kontekstu putovanja u Kolumbiju, leptiri, naime, simboliziraju ljepotu, transformaciju i nadu u latinoameričkoj kulturi, a Kolumbija je jedna od zemalja s najvećim brojem vrsta leptira na svijetu.

Bezvremenski šarm Chanel slingback cipela

Dvobojne Chanel slingback cipele koje Meghan nosi prvi put su predstavljene 1957. godine, a dio su modne povijesti i DNK brenda Chanel, jednako koliko i poznata torbica 2.55 ili tvid jakna. Coco Chanel osobno ih je dizajnirala u suradnji s majstorom obuće Raymondom Massarom, a cilj im je bio stvoriti elegantnu, ali udobnu cipelu koja će produljiti nogu i biti praktična za svakodnevno nošenje. To je rezultiralo bež cipelama s crnom kapicom i petom od udobnih 5 cm.

Ove cipele brzo su postale simbol sofisticiranosti i profinjenosti, a njihova dvobojnost nije samo estetski izbor - bež boja optički produljuje nogu, dok crna kapica prikriva eventualne ogrebotine i habanje. S godinama je Chanel izbacio na tržište različite kombinacije boja i materijala, a prepoznatljivu kapicu viđamo i na modelima balerinki, ali i ravnih slingback cipela kakve Meghan nosi.

Modne poruke Meghan Markle

Njezina odjeća puna je poruka te slijedi modnu diplomaciju kraljice Elizabete II. koja je nosila boje, uzorke i simbole povezane s mjestima koja je posjećivala. Nepisano modno pravilo prakticirale su princeza Diana, ali i Kate Middleton.

Njihovim primjerom povela se i Meghan Markle pa je u svoje stajlinge znalački i uvrstila odjeću i modne dodatke kolumbijskih dizajnera, uključujući Johannu Ortiz, Juan De Dios i Aquazzuru, odavši tako počast lokalnoj modnoj sceni.

  • +11
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: RAUL ARBOLEDA / AFP / Profimedia

Nosila je haljinu s raskošnim cvjetnim uzorcima Johanne Ortiz, poznate kolumbijske dizajnerice kao i suknju brenda Juan de Dios, još jednog istaknutog latino-američkog dizajnera te cipele omiljenog brenda Aquazzura, iza kojeg stoji Kolumbijac Edgardo Osoria.

  • +4
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Mario Castillo/GTRES/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

Za posjet Kolumbiji Meghan je birala nježne, zemljane tonove poput košulje boje karamele Victorije Beckham, i hlača brenda La Ligne, poznatog po svojim bezvremenskim i sofisticiranim dizajnima.

  • +2
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: RAUL ARBOLEDA / AFP / Profimedia