RUŠE STEREOTIPE

Modna biblija presudila: Ovo su najbolja izdanja dama iznad 50 na crvenom tepihu

13.12.2018 u 14:10

Bionic
Reading

U godini na zalasku, modna biblija Vogue odabrala je najbolja izdanjaslavnih dama iznad 50 godina koje su pojavom na svečanim događanjima ostavile neizbrisiv trag

Kako ističe Vogue, crveni tepih više nije isključivo rezerviran za modna briljiranja mlađahnih ljepotica. U godini na zalasku svjedočili smo mnoštvu besprijekornih izdanja dama iznad 50 godina koje su postale nove dizajnerske muze, istovremeno dokazajući kako vlastiti modni stil s vremenom postaje samo bolji.

Dramatične i raskošne kreacije s modnih pista, koje su tradicionalno bile rezervirane za ljepotice u dvadesetima, uspijevaju izgledati još bolje na damama s postignućima koja su ih učinila ikonama na različitim poljima djelovanja.

  • +12
Jane Fonda Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bilo da je riječ damama posvećenim modi koje su učinile značajan zaokret svojim odabirima na crvenom tepihu ili zvijezdama s holivudske A-liste koje su prigrlile mogućnost modne transformacije, žene koje su se najviše istaknule na svečanim događanjima ove godine itekako su se zabavile ignorirajući zastarjelu ideju odijevanja u skladu s godinama.

'Ako je ove godine postojalo nepisano pravilo na crvenom tepihu, ono se svakako odnosi na uživanje u pozornosti, a svaka od dama navedeno je učinila na jedinstveni način',  mišljenja je uredništvo modne biblije Vogue.

  • +18
Najbolja izdanja slavnih dama iznad 50 godina Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Proteklog vikenda, 60- godišnja američka glumica Angela Bassett oduševila je izborom odvažne haljine Alberte Ferretti s mnoštvom resica na svjetskoj premijeri filma 'Bumblebee', dok je 54- godišnja talijanska diva Monica Bellucci zatvorila filmski festival u Marakešu u dvobojnoj haljini dizajnera Azzedina Alaie dajući novo značenje moćnom stilu odijevanja.

  • +6
Angela Bassett Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kao dama koja se nikad nije libila modnih rizika, slavna Cher promovirala je vlastiti mjuzikl u odvažnoj kombinaciji od kože i čipke, a nitko na Pariškom tjednu mode nije izazvao toliku senzaciju kao slavna glumica, manekenka i pjecačica Jane Birkin koja je izvedbom pjesme 'Baby Alone in Babylone' zatvorila reviju modne kuće Gucci u klasičnom crnom odijelu.