U VOJNOM DUHU

Modni trend koji ne pokazuje znakove posustajanja

04.02.2017 u 07:00

  • +10

Slavne ljepotice u military stilu

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Sve češći prizori holivudskih zvijezda u odjeći inspiriranoj vojnom estetikom dovoljno govore o popularnosti ovog trenda koji ne pokazuje znakove posustajanja

Maslinastozelena boja, maskirni uzorci i dvoredno kopčanje samo su neke od karakteristika vojničkog stila odijevanja koji ove sezone uživa veliku popularnost među dizajnerima i slavnim ljepoticama.

Kao što mu samo ime sugerira, ovaj trend crpi inspiraciju iz vojničkog kodeksa odijevanja, a ove sezone posebno su atraktivni modeli kaputa i jakni nadahnuti strogom vojnom estetikom. Sudeći po stajlinzima slavnih, upravo su kaputi i jakne military stila najpoželjniji ove sezone.

Za nošenje takve odjeće modni znalci savjetuju da budete oprezni i odaberete samo jedan komad tog stila te ga upotpunite neutralnom odjećom. Ovo modno pravilo znaju i slavne dame pa upečatljive primjerke kaputa i jakna često kombiniraju s casual komadima poput traperica i običnih majica.

Olivia Palermo nedavno se pojavila na ulicama New Yorka u šik dugom kaputu military stila. S obzirom na to da je riječ o uočljivom kaputu, njegovu dominaciju stajlingom ublažila je bijelom pletenom haljinom, crnim gležnjačama i torbom zagasitocrvene boje.

Ove sezone također svjedočimo velikom povratku maskirnog uzorka, a njemu u formi jakne nije mogla odoljeti ni beauty mogulica Kylie Jenner.

Iako odjevni predmeti inspirirani vojnim stilom odijevanja nose određenu dozu strogoće, pravilnim stiliziranjem mogu izgledati itekako ženstveno.