JANKO POPOVIĆ VOLARIĆ:

Moj je otac bio očajan, nisam to htio priuštiti sinu

19.02.2013 u 13:18

Bionic
Reading

Janko Popović Volarić govori o odnosu sa sinom Davidom, svom ocu, poslu te radu na sapunicama

'Sapunice nisu bile moj prvi izbor, ali mogu biti dobar izbor. Puno sam naučio na setovima sapunica jer se tamo puno i ozbiljno radi', rekao je Janko Popović Volarić u intervjuu za Studio i dodao da će, unatoč činjenici da je ljubavi s Jelenom došao kraj, surađivati profesionalno, što dokazuje i njegova uloga u 'Larinom izboru', koji ona potpisuje.

Janko, koji je nakon škole radio kao grafičar u Vjesniku, za glumu se odlučio tek s 24 godine, kada je upisao Akademiju dramske umjetnosti koju je tek nedavno i završio.

33-godišnji Janko danas ima 13-godišnjeg sina Davida, a na pitanje je li ga promijenilo rano roditeljstvo, odgovara: 'Rano roditeljstvo ti prereže mladost i ono što ona prirodno nosi sa sobom, ali, s druge strane, nemjerljivo je s onim što dobiješ zauzvrat. S jedne strane, sumanuto je u toj dobi imati dijete, ali opet, moj stari je, primjerice, u savršeno normalnim godinama dobio mene pa je bio očajan otac. Nikako nisam htio priuštiti Davidu svoje iskustvo. Ne kažem da sam se savršeno snašao, ali doista sam se trudio.'

Glumac otvoreno priznaje da smislene kritike uzima ozbiljno i ponekad je nesretan zbog njih te da je rijetko kad zadovoljan odrađenim poslom. Ipak, ne dozvoljava da mu samokritika ugrozi užitak.