Na uskrsni vikend jaja su neizostavna delicija na stolu, no ako ste ih poželjeli pripremiti na nešto drugačiji način, svakako isprobajte slasne polovice jaja sa šunkom i salatom te punjena kremom
Iz kuhinje Ljiljane Nieder izašla su brojna slatka (i slana) mala remek-djela, a njezine odlične i do u detalje objašnjene recepte možete pronaći na stranici ljiljananieder.com i na Facebooku
Potrebni sastojci za četiri osobe:
4 jaja
1 žličica senfa
5 dag mliječnog sirnog namaza
sol
bijeli papar
slatka crvena paprika
4 kriške tosta
2 žlice maslaca
4 lista zelene salate
4 tanke ploške kuhane šunke
cherry rajčice
bosiljkov ocat (aceto balsamico)
Priprema
Jaja staviti kuhati oko 10 minuta. Preliti hladnom vodom i oguliti. Ostaviti da se ohlade. Jaja prerezati po dužini na dva dijela i žumanjke izvaditi. Žumanjke zajedno sa senfom i sirnim namazom dobro izmiješati. S malo soli i paprom začiniti. Kremu staviti u špricu za ukrašavanje kolača i puniti polovice jaja.
Posuti sitno mljevenom paprikom. Kriške tosta popržiti. Kriške se mogu u obliku kruga izrezati. Namazati maslacem. Listove salate oprati, posušiti i položiti na kriške tosta. Na svaki list salate staviti jednu krišku šunke i polovicu jaja punjenu kremom. Cherry rajčice prerezati po pola, složiti na tanjur i začiniti s par kapi octa bosiljka (aceto balsamico).