UDOBNOST PRIJE SVEGA

Najpoželjniji komad odjeće: Tri greške koje ne smijete raditi kad nosite trenirke

31.01.2021 u 11:27

Bionic
Reading

Iako je trend sportske odjeće, tzv. athleisure uvjerljivo broj jedan zadnjih nekoliko godina, do prije godinu dana nitko nije mogao predvidjeti da će nam trenirke i papuče biti radna uniforma. Godinu iza nas, a po svemu sudeći i ovu u koju smo tek zagazili, obilježit će udobna odjeća, u prvom redu trenirke

Vjerojatno vam je sad već dosta trenirki, no s obzirom na okolnosti iz njih se nećemo skidati još neko vrijeme. Ako ništa drugo možemo se barem potruditi složiti barem koliko toliko pristojan stajling s trenitkom u galvnoj ulozi, u kojem nas neće biti sram prošetati ili skoknuti u šoping.

'Svatko tko nosi trenirku nema kontrolu nad svojim životom', prije mnogo godina izjavio je legendarni dizajner Karl Lagerfeld. Trenirke su za njega bile modni grijeh, no danas živimo u nekim potpuno drugačijim vremenima u kojima su jednostavno i udobnost na cijeni. Ako je suditi po stajlinzima u 2020., ali i početku 2021. potpuno smo izgubili kontrolu nad našim životima. U svakom kutku Instagrama, ali i na ulicama viđamo stajlinge u kojima dominiraju trenirke, čak i kod najrazvikanijih influencerica.

Trenutačno su među trendsetericama najpopularnije trenirke u crnim, sivim i krem nijansama, ali i tie-dye uzorku koji ne gubi na popularnosti. S približavanjem toplijih i sunčanijih dana nameću se pastelni tonovi, nježne zelenkaste, lila i žute nijanse. Još uvijek su hit modeli trenirki malo širih baggy nogavica i stegnuti na dnu. No pojavljuju se i novi krojevi, a posebno nam se dopao Gapov model malo širih nogavica, ravno odrezan i dužine do gležnja, idealan za toplije dane.

Budući da još uvijek vladaju niske temperature, trenutno najpoželjniji stajling je: trenirka, glomazne tenisice i bijele teniske čarape. No ovoj kombinaciji možete dodati i dozu elegancije, poput sakoa, toplih teddy ili vunenih kaputa, što će dodati barem minimalnu dozu sofisticiranosti. U tome će pomoći i modni dodaci, poput dobre torbe i nakita.

  • +2
Retro trenirke Izvor: Profimedia / Autor: Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia

A što izbjegavati? Najčešće greške kod stiliziranja trenirki mogu se, srećom, lako izbjeći.

Niste se potrudili oko ostatka stajlinga: Nositi trenirke u javnosti ne znači da ne morate voditi brigu o ostatku izgleda. Stoga, kad uskočite u njih, složite frizuru i nabacite malo korektora i rumenila pa će cjelokupan dojam biti potpuno drugačiji. Također ne zaboravite da postoje trenirke koje nosite po kući dok kuhate i čistite i one koje su prikladne za šetnju – bez mrlja i rupa.

  • +19
Trenirke s polica high street trgovina Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Zaboravili ste na modne dodatke: Trenirki su potrebni elegantni komadi da bismo tu kombinaciju mogli zvati stajlingom. Nosite je stoga uz chic naušnice, ogrlice i prstenje, a efektna torbica definitivno će podići svaki look.

Nosite ih na čizme: Uske, visoke čizme nikako nisu dobar izbor za trenirku. Najbolje izgledaju uz tenisice, a ljeti uz natikače, posebno omiljene Birkenstockice ili Adilette, a uz pametno stiliziranje sjajno mogu izgledati i uz sandale.