ZA PRSTE POLIZATI

Najveći hit Adventa: Oduševite svoje ukućane ukusnim germknedlama

21.12.2017 u 13:40

Bionic
Reading

U toplini svoga doma uz malo truda možete napraviti mini knedle s punjenjem od badema posipane šljokicama

Germknedle su tradicionalni specijalitet bečke, češke i bavarske kuhinje, a sastoje se od kuhanog tijesta punjenog džemom te prelivenog kremom od vanilije i makom. Ova poslastica posljednjih sezona veliki je street food hit zagrebačkog Adventa. 

Za knedlice iz kućne radinosti potrebni su vam sljedeći sastojci:

  •  ½ kilograma glatkog brašna
  • 2,5 dcl mlijeka
  • kvasac
  • 100 grama maslaca 
  • žličica soli

Umijesite tijesto i pričekajte da se udvostruči. Potom razvaljajte tijesto i uzmite okrugli kalup ili čašu (ovisno koju veličinu hoćete). Utisnite kalup u tijesto i napravite knedle koje možete puniti čime god želite, a neki od prijedloga su pekmez od šljive ili badem krema, kakvu favoriziraju majstori iz kućice Lumperaj, u čijim delicijama možete uživati na zagrebačkom Adventu

Za kremu od badema potrebna su vam:

  • 4 žumanjka 
  • 20 dkg šećera
  • 2 dl mlijeka
  • 15 dkg maslaca
  • 20 dkg badema

Nakon što ste knedle skuhali na pari do 20 minuta prelijte ih kremom od badema i po želji posipajte jestivim šljokicama u blagdanskom duhu. 

Vafli
  • Čvarci i buncek
  • Fritule
  • Gulaš
  • Istarske delicije
  • Kebab čoko
    +8
Ponuda jela i pića na prigodnim blagdanskim štandovima u gradu Izvor: Cropix / Autor: Srđan Vrančić