Holivudsku glumicu Angelinu Jolie mnogi smatraju jednom od najljepših, a ona status fatalne žene potvrđuje svakim svojim pojavljivanjem u javnosti. Za njezin besprijekoran izgled i vitku liniju zadužena je i posebna prehrana. No ako ste mislili da se Angie ne smije niti približiti čokoladi, prevarili ste se jer je upravo ona jedna od namirnica na Angelininom popisu
Za vrijeme snimanja filma 'Turist', u kojemu glumi s Johnnyjem Deppom, Angelina je još jednom pokazala kako je njezina vitka linija besprijekorna. Kako bi takvom i ostala, Angelina pažljivo odabire namirnice koje će se naći na njezinom dnevnom meniju. Kako otkriva šef kuhinje na snimanju filma za portal Self, Angelinina prehrana je doista šarolika, a ukoliko ste bili sigurni da se ova lijepa glumica u pauzama snimanja zabavlja žvačući celer, prevarili ste se jer se nerijetko počasti i kroasanom s čokoladom. Angie nikada ne preskače doručak, a upravo određenim namirnicama postiže vitku liniju i zdravlje cijeloga organizma
Miješane sjemenke i orašasti plodovi
Jedan od najboljih izbora grickalica su upravo orašasti plodovi, istraživanje koje je proveo International Journal of Obesity dokazalo je i da osobe koje svaki dan pojedu šaku badema brže mršave i lakše umanjuju indeks tjelesne mase. Naime, bademi su prepuni alfa-linolenske kiseline koja ubrzava razgradnju masti. Osim badema, i orasi imaju čarobni učinak, tako je istraživanje Sveučilišta Marshall u Zapadnoj Virginiji otkrilo da se konzumiranjem pola šalice oraha na dan umanjuje rizik obolijevanja od raka dojke.
Smatra se da orašasti plodovi, poput badema, lješnjaka i oraha, imaju antioksidantsko djelovanje. Prilikom pravljenja sendviča bolje je posegnuti za maslacem od kikirikija, vrlo popularnim u SAD-u, nego za raznim narescima jer kikiriki blagotvorno djeluje na srce. Uz orašate plodove, Angie dobro zna da i razne sjemenke imaju vrlo pozitivan utjecaj na cijeli organizam. Tako suncokretove sjemenke obiluju fitosterolima koji smanjuju razinu kolesterola.
Cvjetača je broj jedan kada se radi o izvoru vitamina C te smanjivanju rizika obolijevanja od raka. Tako samo polovica šalice cvjetače upotpunjuje čak 36 posto dnevnih potreba za vitaminom C, a prilikom borbe protiv raka je nezamjenjiva. Naime, cvjetača snižava razinu rizika obolijevanja od raka debelog crijeva, pluća i trbušnih karcinoma. Kao i drugo povrće, cvjetača ima vrlo malo kalorija te obliluje vlaknima, a jedna od njezinih najvećih prednosti je ta što je višestruko primjenjiva te lako zamjenjuje znatno težu hranu. Uz cvjetaču, nezaobilazna je zelena brokula koja je isto odličan izvor vitamina C.
Brokula sadržava brojne korisne tvari u borbi protiv raka, a njezinim kuhanjem na pari tijelo apsorbira sve korisne sastojke. Preporučuju se i izdanci brokule koji sadržavaju i do stotinu puta više hranjivih i zdravih sastojka od same brokule. S brokulom Angie često kombinira i plodove mora te ribu. Naime, brokuline hranjive tvari u tim kombinacijama su i do 13 puta učinkovitije te se snažnije bore protiv slobodnih radikala koji uzrokuju karcinome.
Čokoladni kroasan i pšenična pogača
Poznato je da upravo kroasan i pogače nisu najzdraviji izbor za doručak, samo jedan kroasan u sebi sadržava i do 175 kalorija i 11 grama masti, dok pšenične pogače imaju 480 kalorija. To znači da se ovom ubojitom kombinacijom već doručkom u organizam unosi velik dio potrebnih dnevnih kalorija kombinirajući ugljikohidrate, masti i proteine.
Premda je ovaj doručak daleko od zdravoga, Angie mu ponekad jednostavno nije mogla odoljeti. Kako bi izbjegla unošenje nepotrebnih kalorija u organizam te nezdrave prehrambene navike, Angelini je savjetovano da pogače i kroasane zamijeni zdravijom verzijom doručka – pecivom od cjelovitih žitarica koje sadržava 220 kalorija, jednako kao i dvije šnite kruha od cjelovitih žitarica.