najveći trendovi

Napravite mjesta u ormaru, ovo su kaputi koji će vladati narednih mjeseci

19.09.2021 u 18:18

Bionic
Reading

Dolaskom hladnije sezone, bez obzira na stil i trendove, jedan odjevni predmet je obavezan i nezaobilazan. Naravno, riječ je o kaputu, a kada se radi o potrazi za onim savršenim, svakako je preporučljivo dobro proučiti vladajuće trendove. Donosimo ultimativni vodič koji otkriva značajke najtrendi komada sezone, ali i tri omiljena modela među poznavateljima mode

Ove sezone kaput postaje statement odjevni predmet. Komad je to koji upotpunjuje i podiže svaku kombinaciju, a ako želite biti u trendu, svakako bacite oko na modele koji predstavljaju vruće jesenske hitove. Osim toga, trendi kaputi ove sezone dolaze u paleti uzbudljivih boja, duljini do koljena te vrlo cool materijalima i dodacima koji ih pretvaraju u ekskluzivan komad odjeće.

Boje

Pigmentirane boje preuzimaju vodstvo u najnovijim trendovima. Najpopularnije boje ove sezone vrlo su upečatljive, a najtraženiji modeli oni su u upadljivoj žablje zelenoj, no popularne su i narančastosmeđe nijanse. Uz ova dva vodeća trenda prisutan je vječni klasik, čokoladnosmeđa boja koja je gotovo zamijenila tradicionalnu crnu.

Duljina

Ove jeseni ostavit ćemo svoje duge kapute u ormaru i odlučiti se za duljinu do koljena, što se jasno vidi u novim kolekcijama brojnih dizajnera poput Max Mare, Prade i Saint-Laurenta. Kaputi do koljena su must have za sve koji žele biti u trendu, a pokazuje to i usporedba s prošlogodišnjim trendovima. Naime potražnja i pretraživanje kaputa i jakni do koljena porasli su za 11 posto.

Umjetno krzno

Vrsta materijala ima veliku ulogu u najnovijim trendovima što se tiče kaputa. Umjesto mekih 'medo' kaputa koji su vladali prošle sezone, na modnu scenu stupa umjetno krzno. Prethodnih godina plišani kaput predstavljao je komad za ulaganje, a nakon povećanog interesa za zelenom kupovinom, kao i povećane svijesti za borbu protiv okrutnosti prema životinjama, umjetno krzno postaje novi favorit. Potvrđuju to i brojke - na Stylightu je pretraživanje umjetnog krzna poraslo za 26 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Tanki remen

Ove sezone tanki remeni savršen su dodatak za jesensko/zimske kapute. Tako se na Stylightu bilježi povećanje pretraživanja tankih remena za 37 posto. Gotovo cijelu novu kolekciju Max Mare za jesen/zimu obilježili su kaputi s izuzetno tankim remenima. Taj je trend bio uočljiv i kod novih modela Bottega Venete u sezonskim bojama.

Sada kada ste otkrili najvažnija obilježja trendi kaputa ove sezone – napravite mjesta u ormaru jer sigurno nećete ostati ravnodušni na hit modele koji će vladati narednih mjeseci. Oversized baloneri, prošiveni ili kaputi od umjetnog krzna – teško će biti odlučiti se samo za jedan model.

  • +22
Hit kaputi sezone Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Oversized baloneri

Jednom kada uložite u dobar i kvalitetan baloner, nosit ćete ga godinama. On nikad ne izlazi iz mode, već svake sezone na modnu pozornicu dolazi s novim, upečatljivim detaljima. Ove jeseni obožavamo oversized modele s upečatljivim reverima u XL formatu. Na Stylightu je pretraživanje takvih modela poraslo za 30 posto.

Prošiveni kaputi

Na pisti smo imali prilike vidjeti Max Marin prošiveni kaput u punom sjaju - luksuzan, dugačak do poda i uz to zelene boje.

Odjeća za hladne dane nikada nije tako dobro izgledala, a potražnja za prošivenim modelima prema Stylightu bilježi rast od 40 posto.

  • +12
Prošiveni prsluci i jakne Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Dugi kaputi od umjetnog krzna

Trend umjetnog krzna ove godine predstavili su mnogi brendovi pa je postao pravi must have. Dulji i razbarušeni modeli Prade, kraće i nešto elegantnije verzije s potpisom Bottege te plišani efekt Stelle McCartney samo su neki od predstavljenih na nedavnim tjednima mode. Očekivano, popularnost umjetnog krzna temelji se na povećanju ekološke svijesti te zaštiti životinja, a pretraživanje ovih modela na Stylightu je poraslo za 26 posto u odnosu na prethodnu godinu.