Ako ste željni nečeg slatkog, predlažemo da isprobate ovaj brzinski kolač koji će s lakoćom svladati i početnici u kuhinji. Podloga od piškota, ukusna žuta krema i šlag s mrvicama čokolade savršen je spoj za tople dane koji su pred nama, a ovim desertom možete upotpuniti i uskršnji stol te ugodno iznenaditi svoje ukućane
Sastojci
Za podlogu:
- 150 g piškota
- 30 g šećera u prahu
- 30 g kakaa
- 300 ml mlijeka
Za kuhanu kremu:
- 5 žumanjaka
- 200 g šećera
- 20 g brašna
- 30 g kukuruznog škroba
- 500 ml mlijeka
- 250 g omekšalog maslaca
Za dekoraciju:
- 400 ml vrhnja za šlag
- 100 g čokolade za kuhanje
Priprema
1. U zdjelici pomiješajte šećer u prahu, kakao i toplo mlijeko. Svaku piškotu namočite u mješavinu pa poslažite u posudu veličine 20 x 30 cm.
2. Miksajte žumanjke i šećer pa dodajte mlijeko, brašno i kukuruzni škrob. Kremu kuhajte dok se ne zgusne. Prekrijte prozirnom folijom i pustite sat vremena da se hladi na sobnoj temperaturi.
3. Kremu potom miksajte dodajući omekšali maslac. Ravnomjerno je rasporedite po piškotama i zagladite nožem. Kolač pustite da se hladi u hladnjaku sat vremena.
4. Za to vrijeme slatko vrhnje izmiksajte u šlag. Šlagom premažite kolač i po vrhu naribajte čokoladu za kuhanje.
Prije posluživanja kolač dobro ohladite u hladnjaku. U slast!