Da joj obiteljski život itekako godi, jasno je vidljivo na licu nekadašnje holivudske glumice Cameron Diaz, čija je sreća postala potpuna rođenjem kćerkice. A kakva bi ona bila domaćica da nema i neke svoje male kulinarske tajne i recepte za brzinske obroke kada gosti samo što nisu stigli
Tjestenina je uvijek dobar, ali i omiljeni odabir mnogih, posebice u trenucima kada smo u nedostatku vremena, a želimo imati svježe skuhani, topli obrok. Kombinacija za tjestenine, umake i priloge je na stotine, a u moru recepata, na Instagramu holivudske glumice Cameron Diaz pronašli smo jedan koji nam je, zbog neobične kombinacije sastojaka, odmah zapeo za oko.
Cameron Diaz oduševljena je ovom tjesteninom, baš kao i njezini mnogi prijatelji i članovi obitelji, koji su imali priliku isprobati njezin specijalitet, a koji, osim tjestenine, uključuje češnjak, limun i sir, ali i bijelo vino Avaline, koji ona s prijateljicom proizvodi.
Sastojci:
- tjestenina po želji
- glavica češnjaka
- šalica parmezana
- 4 žlice maslaca
- 3-5 svježih iscijeđenih limuna
- 1-2 žlice maslinovog ulja
- prstohvat soli
Priprema:
Tjesteninu skuhajte po uputama na pakiranju, pazeći da ipak ostane malo al dente, budući da će se do kraja skuhati u umaku. Dok se tjestenina kuha iscijedite limun, očistite i nasjeckajte češnjak.
U tavi zagrijte maslinovo ulje i potom smanjite vatru, dodajte češnjak te maslac, prstohvat soli i na kraju limunov sok. Kada je tjestenina gotovo skuhana, iscijedite je (ostavljajući naravno šalicu vode u kojoj se kuhala sa strane) i prebacite u tavu u kojoj se nalazi umak.
Dodajte polagano sir i vodu u kojoj se tjestenina kuhala dozirajući polako sve dok ne vidite da se umak formira. Ukoliko vam nedostaje okusa, dodajte još malo sira, maslaca, soli i limunovog soka po potrebi.
Naravno, dok kuhate lagano ispijajte čašu bijelog vina. U slučaju Cameron Diaz to je vino s njezinim potpisom.