dva dana zaredom

Neodoljivo udobne: Hailey Bieber omiljene tenisice iz 90-ih učinila najpoželjnijim komadom

30.03.2023 u 09:20

  • +17

Hailey Bieber Nike Air Max 95

Izvor: Profimedia / Autor: 305shock / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Bionic
Reading

Trendseterica Hailey Bieber dva dana zaredom pojavila se u Nike Air Max 95 tenisicama pokazavši koliko neodoljivo izgledaju u kombinacijama ulične mode

Prošlo je 28 godina otkako je Nike lansirao slavni model Air Max 95 tenisica koje su se sada našli kao dio street style outfita trendseterice Hailey Bieber.

Dapače, toliko su zaludile Hailey da ih je odlučila odjenuti dva dana zaredom! Prvo je u njima otišla na poslovni sastanak, stilizirajući ih s kratkim hlačicama i sportskom jaknom, a potom je naredni dan otišla u šetnju uparivši ih s kožnom oversized jaknom.

Riječ je o tenisicama Nike Air Max 95, jednom od najpopularnijih modela 90-ih godina koje je dizajnirano kao nadogradnja na klasične Air Max modele koji su, prvenstveno, bile namijenjene košarkaškim terenima.

Ovaj model znatno je elegantniji jer suptilno prati siluetu stopala, a ono što možda nije uočljivo na prvi pogled jest činjenica da je inspiriran anatomijom ljudskog tijela. Naime, gornji dio tenisice zamišljen je da izgleda poput mišićnih vlakana, najlonski preklopi trebali bi oponašati rebra, a međupotplat kralježnicu!

Kao i Hailey, tijekom desetljeća su ih nosili sportaši i slavne ličnosti poput LeBrona Jamesa, Kendall Jenner, Eminema, Kevina Duranta ili repera 2 Chainza koji su ih odavno učinili jednim od najomiljenijih komada koje možete imati u svojoj garderobi.

  • +5
Nike Air Max 95 Izvor: Promo fotografije / Autor: Nike Promo

Ipak, kroz godine su ih zamijenili neki noviji modeli pa, iako su ostale sportski i modni klasik, popularnost im je kroz godine bilježila pad.

Sve do sad, kada ih je jedna od najtjecajnijih trendseterica odlučila vratiti na sam vrh najpoželjnijih komada koji je svojom udobnošću i sportskom elegancijom spreman nanovo pokoriti modni svijet.