moderni ukrasi za dom

Obožavate blagdanske dekoracije? U Ikeu su već stigle neke od najljepših do sada

04.10.2024 u 12:58

Bionic
Reading

S Ikeine tri različite blagdanske kolekcije na izbor, svatko će pronaći nešto u skladu sa svojim ukusom u uređenju doma, a možda ćete biti u iskušenju da neke od ovih komada zadržite i nakon blagdana

Ako ste među onima koji se toliko raduju sezoni blagdana i nestrpljivo iščekujete postaviti prve prigodne ukrase, donosimo dobre vijesti - Ikea je u prodaju pustila čak tri blagdanske kolekcije.

U njoj se redom nalaze motivi zime i blagdana, koju u dom unose neodoljivu toplinu i osjećaj bliskosti, pripadanja i sigurnosti.

Smanjite stres na poslu u pet koraka Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević montaža

U kolekcijama VINTERFINT i STRÅLA pronaći ćete dekoracije inspirirane švedskim folklorom i ispunjene su šarmantnim, maštovitim komadima poput izvezenih ukrasa s motivima šumskih životinja i keramičke kućice koja ujedno služi kao stolna lampa.

Treća kolekcija, FRÖJDA, inspirirana je proslavama dočeka Nove godine i ima moderniji, elegantniji izgled, s proizvodima u bijelim i srebrnim nijansama.

Ornamenti u obliku šumskih životinja

Namijenjeni prvenstveno božićnoj jelki, ovi ukrasi morat će pričekati još neko vrijeme da u potpunosti ispune svoju ulogu, no ornamente u obliku šumskih životinja lako možete iskoristiti i na druge načine.

Objesite ih na police, uberite nekoliko jesenskih grana na kojima će razigrano visiti ili aranžirajte košaru u kojima ćete ih kombinirati s češerima i bundevama.

Statement svijećnjak

Raskošan četverostruki svijećnjak prigodne bordo boje i zlatnih držača istinski je statement komad. U blagdanskom razdoblju u njega postavite crvene svijeće, a u ostatku godine učinite ga svakodnevnijim uz one smeđe, bijele ili zlatne boje.

Svjetleće pahuljice od bambusa

Iako neki uživaju u gotovo meditativnoj izradi pahuljica od papira, drugi za to jednostavno nemaju vremena ili kreativnosti. Ikea spašava stvar s predivnim svjetlećim pahuljicama od bambusa koji stvaraju beskrajno ugodan i topao ambijent u domu.

Lampa inspirirana božićnim selom

Motivi božićnog sela popularni su u uređenju doma u blagdanskom periodu već desetljećima, a Ikea donosi modernu reinterpretaciju u formi keramičke kućice koja svijetli s pomoću baterija.

LED zvijezda

Za kraj, tu su i ukrasne zvijezde obogaćene LED lampicama. Objesite ih na prozore, ormare, kuhinjske elemente ili duž spavaće sobe i u trenu ćete od doma napraviti pravu zimsku bajku i utočište u koje se jedva čekate vratiti.