efekt ogledala

Ikea je izbacila novu verziju kultne komode, a prema svemu sudeći, razgrabit će se u tren oka

04.07.2024 u 11:39

Bionic
Reading

Ikea je kultnom Malm ladičaru dala novi izgled, predstavivši osvježeno izdanje s ogledalima. Nije trebalo dugo da preobraženi model klasičnog komada namještaja postane hype na društvenim mrežama zbog kojeg su se kupci za ovim novitetom pomamili

Mnogima je jako dobro poznata Ikeina kultna Malm komoda i noćnom ormariću, uostalom taj dizajn predstavlja jedan od bestselera popularnog švedskog trgovca namještajem. A sada je dobio novo izdanje budući da je Ikea upravo lansirala ažuriranu verziju Malm komode s dvije ladice, zajedno s efektnim zrcalnim završetkom.

Inače, Malm komoda dolazi u mnogim oblicima i veličinama, od komode pune veličine do noćnog ormarića s dvije ladice. Ali ono što je svima zajedničko je pravilno četvrtasti, jednostavni dizajn s ravnim ladicama bez ručki koji je mnogima poslužio za brojne trikove jeftinog i brzog osvježavanja interijera.

Naime, mnogima se nedavno dopao trik s Enhet ormarićem koji je omotan kromiranim vinilom dobio sasvim nov izgled. A upravo na to podsjeća ova nova Ikeina Malm ormarić s dvije ladice i komoda s tri ladice s efektom ogledala, samo s još izraženim reflektirajućim efektom.

Ali obzirom na to da se radi o ograničenom izdanju, i hype koji je zavladao na društvenim mrežama mnogi predviđaju da neće još dugo biti u ponudi. A tu je i jedna mana. Prodaje se samo u Ikeinim fizičkim trgovinama, ne i online.

Ovaj novi komad namještaja, ili bolje rečeno lansiranje starog, ali u novom ruhu, samo potvrđuje povratak trenda uređenja domova namještajem s ogledalima. Prvo, to je bio namještaj od kroma i nehrđajućeg čelika koji se pojavljivao posvuda, inspiriran kuhinjom od nehrđajućeg čelika Davida Beckhama, a sada u fokus dolazi efekt ogledala.

'Reflektirajući namještaj sa zrcalnom završnom obradom snažno se vratio, kaže Alex Stubbs, Flitch stilist interijera za Ideal Home. 'Ovaj trend uvelike je vođen željom za elegancijom, sofisticiranošću i daškom glamura u dizajnu interijera. Privlačnost namještaja s ogledalima leži u njegovoj sposobnosti da pojača osjećaj prostranosti i svjetla u prostoriji, stvarajući iluziju otvorenosti i svjetline.'

S cijenom do 149 eura za noćni ormarić te 249 eura za komodu, ovi komadi predstavljaju sjajan izbor za malu spavaću sobu zahvaljujući sposobnosti da stvore iluziju prostranosti.