Na radost brojnih obožavatelja ove ukusne i nutritivno važne namirnice, sezona šparoga u punom je jeku. Osim raznih vrsta rižota, famozne fritaje ili u kombinaciji s ribom, šparoge se mogu kombinirati u raznim salatama, što vam dodatno olakšava posao i pripremu
Nakon što je odražen teži dio posla, njihovo ručno branje, posao s čišćenjem šparoga ne zahtijeva mnogo. Dovoljno je odrezati tvrđi, drvenasti dio stabljike i zapravo ste već odradili dobar dio pripreme.
Šparoge se najčešće, a ovisno o vrsti jela u kojoj ih spremate, režu na komadiće od 5 cm. Kombinacija u kojima ih možete jesti, za vrijeme njihove kratke proljetne vladavine je mnogo.
Mi vam donosimo recept za ukusnu, brzinski napravljenu salatu od koje se u narednim danima karantene nećete udebljati.
Salata od šparoga i rotkvica
Potrebni sastojci:
- 300 grama šparoga
- 1 vezica mladog luka
- 1 vezica rotkvica
- 2 žlice vinskog octa
- 1 žličica senfa
- 1 dl maslinovo ulje
- 1 češanj češnjaka
- sol papar
Priprema:
Prvi korak je pripremiti povrće, sve dobro oprati, a potom narezati na komade. Zatim ocat pomiješajte sa žličicom senfa te postupno u dresing dodajite maslinovo ulje. Na koncu u posudu u kojoj miješate umak dodajte zgnječeni češnjak, sol i papar. Povrće koje ste prethodno pripremili sada prelijte umakom, te po želji dodajte nešto od dodatnih začina. Pustite salatu 15-tak minuta prije posluživanja da odstoji u hladnjaku. Dobar tek.