Morske školjkice i kozice čine odličnu kombinaciju za brz, a tako ukusan ljetni ručak. Ako još niste, vrijeme je da probate ovu kombinaciju i uživate u prožimanju okusa
250 grama tijesta - poželjno školjkice
300 grama kozica
malo maslinova ulja
200 ml vrhnja za kuhanje
sol, papar, crvena paprika, po izboru ostalo
peršin češnjak
decilitar bijelog vina
naribani parmezan
Priprema
Na zagrijano maslinovo ulje dodajte protisnuti češnjak i nasjeckani peršin ili suhi. Pirjati kratko i dodati kozice, dodati sol i papar te kratko popržiti, dodati vino i pirjati dok alkohol ne ishlapi. Dodati vrhnje za kuhanje i kratko prokuhati. Poklopiti da stoji barem pet minuta mimo vatre.
Tjesteninu skuhati u vodi s malo soli i ulja te ocijediti u hladnoj vodi da se zaustavi kuhanje. Preliti umakom i poslužiti uz parmezan u zdjelici i čašu bijelog vina.
Recept za morske školjkice i kozice poslala nam je Azra Imširović iz Kaštelira
Svoje omiljene lagane ljetne recepte svakako pošaljite i podijelite s čitateljima. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala