BEZRAZLOŽNE BRIGE

Oko čega se ne trebate nervirati na Staru godinu?

31.12.2012 u 13:11

Bionic
Reading

Bez obzira na sve, novogodišnja noć je jedan od većih izvora stresa. Pa se tako mnogi brinu što odjenuti i kako izgledati bolje nego inače, kako organizirati nezaboravan i neviđen doček, pronaći savršenu osobu koju ćete poljubiti u ponoć, objaviti sve na društvenim mrežama te biti sigurni da će i iduća 364 dana biti jednako entuzijastična

'Ljestvica očekivanja je postavljena poprilično visoko. No, kako bi doček Nove godine bio još stresniji, u kombinaciji s novogodišnjim odlukama, sve to je simbolički povezano s očekivanjima za novu godinu koja počinje', kaže psiholog Stevens Meyers sa Sveučilišta Roosevelt u Chicagu.

Štoviše, prema riječima psihologa Meyersa, doček Nove godine može nas potaknuti da se kritički osvrnemo na godinu na zalasku. 'Mnogi se tada prisjete svih neuspjeha, poput dijeta kojih se niste nikada pridržavali, kupljenih sprava za vježbanje koje niste nikada koristili, neispunjenih obećanja te loših navika koje su se vratile. No zašto se o tome svemu brinuti u novogodišnjoj noći? Ukoliko vam je cilj doista biti sretni, prvo se opustite i zatim ponovno procijenite svoja očekivanja, možda ste ih ipak digli na previsoku razinu, pa malo spustite granicu', poručuje Meyers.

Stoga u novogodišnjoj noći nemojte brinuti zbog raznim propusta i nemojte dopustiti da vam to pokvari zabavu. Huffington Post donosi zanimljivu listu bespotrebnih briga koje nam se inače motaju glavom uoči dočeka Nove godine.

Nemate planove. Napravite ukusnu zakusku, ili pak naručite dostavom, kupite šampanjac i u toplini doma gledajte vatromet ili pak kakav dobar film. Takav doček može biti itekako zabavan, posebice ako ste okruženi dragim ljudima, a osim toga, možete i odjenuti i znatno udobniju odjeću nego da idete na kakav tulum.

Sami ste. Samo zato što ćete jednu večer provesti sami na znači da ste osuđeni na samoću do kraja života. Nemojte novogodišnjoj večeri pridavati više značaja nego bilo kojoj drugoj večeri, opustite se i ugodite si.

Čekate ponoć kako biste poslali čestitkeNemojte se zamarati time, kada se probudite bit će 2013. godina i ujutro jednako tako možete u miru poslati sve čestitke i zaželjeti sretnu Novu godinu svim dragim ljudima.

Brine vas onih nekoliko kilograma viška. Nekoliko kilograma viška koje ste nakupili tijekom božićnih blagdana ne trebaju vas opterećivati, posebice ne sprečavati da dočekate Novu godinu s veseljem. Gotovo svatko je tijekom Božića skupio pokoju kilicu, a to nitko niti ne primjećuje osim vas. Osim toga, uvijek možete za narednu godinu složiti zdraviji način života.

Nemate nikoga koga biste poljubili u ponoć. Ne zamarajte se time, ova solucija je svakako bolja nego da pokraj sebe imate krivu osobu.

Već ste potrošili hrpu novcaUkoliko ste se za Božić i poklone već poprilično istrošili, nemojte odlaziti u dodatan dug zbog proslave Nove godine. Organizirajte neki jeftiniji doček jer ne isplati se dodatne dugove plaćati mjesecima zbog proslave koja traje samo nekoliko sati.

Ne volite šampanjacČaša šampanjca u ponoć na Novu godinu je tradicija, no ukoliko ne uživate u tom pjenušavom piću, nemojte se prisiljavati. Jednostavno pronađite piće koje volite.

Odjeća. Nemojte se previše zamarati pitanjem što odjenuti za doček Nove godine. Odjenite svoju omiljenu kombinaciju, bila to haljina, traperice ili nešto slično. Osim što ćete se dobro osjećati i dobro izgledati, vaš novčanik će vam jednako tako biti zahvalan.

Sve novosti objavljujete na Twitteru, Facebooku ili Instagramu. Barem ovu večer odustanite od navike da svaki zanimljiv trenutka objavljujete na društvenim mrežama. Bolje ćete se zabavljati ne misleći što iduće staviti na društvene mreže, a osim toga sigurno će i netko drugi fotografirati, tako da ćete imati fotografije za uspomenu.

Ne zabavljate seNe zamarajte se time, tulumi ponekad znaju biti jednostavno nezanimljivi. Ukoliko vam ovaj doček ne bude jedan od najboljih, nemate razloga biti žalosni, to ne znači da će i cijela naredna godina biti razočaravajuća.