divne furlane

Ona je kraljica ulične mode, a ovo su cipele zbog kojih su mnogi odbacili balerinke

03.05.2024 u 12:53

  • +6

Katie Holmes

Izvor: Profimedia / Autor: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Bionic
Reading

Kad god se pojavi na ulicama New Yorka Katie Holmes privuče pažnju svojim stilskim odabirima. Ovog puta svojim kvartom na Manhattanu prošetala je u odjeći koja bi lako mogla potjecati iz njezinih dana u Dawson's Creeku i moramo priznati, izgleda vrijedna je kopiranja

Katie Holmes isprobavala je proljetne trendove street stylea kao modne kolačiće: nosila je dupli traper, uklopila Birkenstock natikače u stilski dotjeran stajling, čak je pokrenula i trend tenisica uz pomoć popularne suradnje s Nikeom.

No, Katie se sada okrenula samim počecima svoje stilske karijere i prošetala u minimalističkom stajlingu. Izbor je pao na crnu slip haljinu iz 90-ih s naramenicama i otkriveni grudnjak boje maline koji je provirivao.

Ova kombinacija slip haljine i otkrivenog grudnjaka pokazala je Kateinu ležernu stranu jer ništa nije tako casual od pogleda na donje rublje ispod opuštene, lepršave haljine. A sve što je Katie trebalo da upotpuni stajlng bila je malena zlatna ogrlica s ogrlicom i elegantne sunčane naočale.

Chic nijanse koje se nose ovog proljeća Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

A ovim stajlingom Katie je istaknula u novi modni trend koji će ove sezone pokoriti modnu scenu. Naime, uslijed rasta popularnosti balerinki i Mary Jane cipela, na modnu scenu su još prošle godine stigle meke papučice koje utjelovljuju najbolje od ova dva stila.

Riječ je o jednostavnim i ultralaganim balerinkama koje se izrađuju se izrađuju se u Veneciji i već neko vrijeme privlače pažnju trendseterica. Populariziran od strane venecijanskih gondolijera, ove cipele nose naziv furlane, a karakteriziraju ih ukrasi od grubljeg rebrastog materijala, remenčić preko rista tipičan za Mary Jane model i materijal koji može biti u rasponu od robusnog platna do elegantnog baršuna.

U početku izrađene od recikliranih materijala kao što su stare gume i neiskorištena tkanina u regiji Friuli (od kuda i potječe njihov naziv), papuče su postale popularan izbor za gondolijere zahvaljujući svojim čvrstim gumenim potplatima. Danas se furlane češće izrađuju od svile, pamuka ili, tradicionalnije, baršuna, često u hrabrim, privlačnim bojama ili dubokim, bogatim tonovima dragulja, koji daju dašak luksuza čak i najosnovnijim kombinacijama.

Katie je uz jednostavnu crnu haljinu nosila model brenda Vibi Venezia u preslatkoj boji borovnice, a isti par koji je nosila i prije nekoliko dana. Preko ramena nosila veliku crna Saint Laurent torba i još jednom pokazala zašto baš nju nazivaju kraljicom ulične mode.

  • +6
Vibi Venezia balerinke Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo