KRALJICA RECIKLIRANJA

Šest godina kasnije: Cate Blanchett ponovno zablistala u ovoj haljini s wow efektom

09.09.2024 u 19:13

  • +3

Cate Blanchett

Izvor: Profimedia / Autor: Angel Marchini / Zuma Press / Profimedia

Bionic
Reading

Iako si zvijezde svjetskog kalibra poput Cate Blanchett gotovo nikad neće priuštiti nošenje već viđenih kreacija na crvenom tepihu, australska glumica već dugi niz godina sa zadovoljstvom zanemaruje tu modnu praksu

Vremena kada su zvijezde samo jednom mogle odjenuti prekrasne dizajnerske haljine na crvenom tepihu davno su iza nas, a Cate Blanchett najbolji je dokaz te tvrdnje.

Sa svojom stilisticom Elizabeth Stewart - čiji popis klijentica također uključuje holivudske dame poput Viole Davis, Julije Roberts, Amande Seyfried i Jessice Chastain - Cate i dalje uvjerljivo dominira crvenim tepihom, a posljednjih godina ponosno nosi titulu kraljice recikliranja.

'Šik je ponoviti već viđeno izdanje. Kada planirate otići na bilo koji važan događaj, svakako se prvo zaputite prema vlastitom ormaru. Odjeću treba njegovati i nositi je uvijek iznova. Čak i ako ste svjetski poznata glumica. Po riječima Cate, lijepe stvari mogu nastati iz održivosti', svojedobno je izjavila stilistica glumice, koja se pobrinula i za njezino posljednje, novo-staro izdanje na crvenom tepihu.

Njezina odluka da ponovno odjene haljinu brenda Givenchy iz kolekcije za sezonu proljeće/ljeto 2019. godine nije mogla biti pravodobnija, podudarajući se s najavom da će Sarah Burton preuzeti funkciju nove kreativne direktorice Givenchyja (što je samo po sebi simbolično jer je Lee McQueen, o čijoj je ostavštini do sada brinula, također bio kreativni direktor te francuske kuće).

S cvjetnim printom u obliku kaleidoskopske prizme, ovu efektnu haljinu Cate je premijerno odjenula 2018. godine, za tadašnju dodjelu nagrada Britannia u Los Angelesu.

Iako je stajling bio malo drugačiji - ovaj put je promijenila frizuru i odlučila se za drugačiji nakit - prisutnost Cate Blanchett ostaje magnetska kao i uvijek.

Njezina spremnost da ponovno odjene tako upečatljiv komad također govori o njezinom načinu razmišljanja o održivosti, a upravo on čini ju istinskom modnom ikonom.