LJETNI DESERT

Osvježavajuća krema od čokolade i sezonskog voća savršen je slatki izbor za ove pakleno vruće dane

11.08.2021 u 12:23

Bionic
Reading

Nekoliko je razloga zašto biste već danas trebali napraviti ovaj prefini desert u čašama. Ovaj recept odnosi savršen balans slatkog i kiselog, potrebno je jako malo sastojaka, kod štednjaka ćete provesti jedva 3 minute, a sve zajedno gotov je manje od pola sata, a s lakoćom će ga napraviti i najveće neznalice u kuhinji. Što čekate?

Potrebni sastojci

  • 200 g bobičastog voća ili omiljenog sezonskog
  • 100 g bijele čokolade
  • 250 ml mlijeka
  • 1 mahuna vanilije
  • 2 lista želatine (4 g)
  • 4 velike žlica granole

Priprema

Želatinu stavite u hladnu vodu da se otopi i nabubri. Za to vrijeme naribajte bijelu čokoladu.

Mahunu vanilije (ili ekstrakt od vanilije) stavite u manji lonac. Dodajte mlijeko i stavite na vatru da polako uzavre.

Maknite s vatre, dodajte želatinu koju ste nježno ocijedili među dlanovima te sve dobro pomiješajte da se želatina potpuno rastopi.

Dodajte u smjesu naribanu čokoladu i miješajte dok se ne otopi.

Dobivenu kremu rasporedite u čaše napunivši ih do 1/3 visine. Ostavite da se ohladi i prekrijte prozirnom folijom te stavite u hladnjak na najmanje četiri sata.

Prije posluživanje operite voće, nasjeckajte ako je potrebno i pospite po vrhu kreme.

Kremu i voće pospite na kraju granolom i odmah poslužite.