Nekoliko je razloga zašto biste već danas trebali napraviti ovaj prefini desert u čašama. Ovaj recept odnosi savršen balans slatkog i kiselog, potrebno je jako malo sastojaka, kod štednjaka ćete provesti jedva 3 minute, a sve zajedno gotov je manje od pola sata, a s lakoćom će ga napraviti i najveće neznalice u kuhinji. Što čekate?
Potrebni sastojci
- 200 g bobičastog voća ili omiljenog sezonskog
- 100 g bijele čokolade
- 250 ml mlijeka
- 1 mahuna vanilije
- 2 lista želatine (4 g)
- 4 velike žlica granole
Priprema
Želatinu stavite u hladnu vodu da se otopi i nabubri. Za to vrijeme naribajte bijelu čokoladu.
Mahunu vanilije (ili ekstrakt od vanilije) stavite u manji lonac. Dodajte mlijeko i stavite na vatru da polako uzavre.
Maknite s vatre, dodajte želatinu koju ste nježno ocijedili među dlanovima te sve dobro pomiješajte da se želatina potpuno rastopi.
Dodajte u smjesu naribanu čokoladu i miješajte dok se ne otopi.
Dobivenu kremu rasporedite u čaše napunivši ih do 1/3 visine. Ostavite da se ohladi i prekrijte prozirnom folijom te stavite u hladnjak na najmanje četiri sata.
Prije posluživanje operite voće, nasjeckajte ako je potrebno i pospite po vrhu kreme.
Kremu i voće pospite na kraju granolom i odmah poslužite.