Po velikim vrućinama žudimo za osvježavajućim i laganim jelom, a umjesto popularne gazpacho juhe od rajčica, zašto ne biste danas isprobali ovaj jednostavan recept za hladnu juhu s krastavcem, maslinama i svježim začinima. Okrijepit ćete se i zasititi, a najbolje od svega je to što je ova juha gotova za manje od 10 minuta
Potrebni sastojci
- 1 veći krastavac
- 50 cl mlijeka
- 200 g ricotte
- 200 g zelene masline kojima ste odstranili koštice
- 6 fileta inćuna iz ulja
- svježi začini (bosiljak, vlasac, estragon)
- papar, sol
Priprema
Ogulite i narežite svježi krastavac na kockice. Svježe začine operite i posušite suhom krpom. U blender stavite krastavac, masline, inćune i začine. Dobro izblendajte i dodajte mlijeko dok ne dobijete odgovarajuću kremastu teksturu.
Posolite samo ako je potrebno jer su inćuni dovoljni slani, dodajte papar i stavite u hladnjak da se ohladi prije posluživanja.
Kad je juha ohlađena i spremna za posluživanje podijelite ricottu na jednake dijelove i stavite u zdjelice ili duboke tanjure u kojima poslužujete juhu.