Tikvice su jedna od zahvalnijih vrsta povrća jer ih možete pripremati na bezbroj načina. Jeftine su, zdrave, a uz malo mašte s njima ćete napraviti čuda. No, ako vam se ne da razbijati glavu dok gledate posljednje dvije tikvice u hladnjaku bacite se na pripremu finog tarta kojem će wow faktor donijeti kremasta burrata
Potrebni sastojci
- 400 g tikvica
- 50 g of parmezana
- maslinovo ulje ( s chilijem)
- 1 burrata od 250 g
- sol, papar
- 1 žumanjak
Priprema
Operite tikvice i narežite ih najtanje što možete, da budu skoro prozirne. Posolite ih i stavite u cjedilo 15-ak minuta da se ocijedi višak vode.
Ocijedite ih i uklonite višak vode.
Tijesto za tart (napravite ga prema ovom receptu) izvaljajte i stavite na papir za pečenje. Po tijestu pospite parmezan i poredajte trakice tikvica.
Tikvice zatim poprskajte s maslinovim uljem (po mogućnosti s dodatkom chilija).
Krajeve tijesta zavrnite prema unutra preko tikvica.
Papir s tartom prebacite na lim za pečenje. Istucite žumanjak i premažite s njim krajeve tarta.
Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 30 minuta.
Neposredno prije posluživanja na sredinu tarta stavite burratu i otvorite je na pola. Začinite solju i paprom i pokapajte s još malo maslinovog ulja.