TAKO JEDNOSTAVNO I UKUSNO

Savršen ljetni recept: Kad više ne znate što biste s tikvicama, evo super ideje

05.08.2021 u 18:38

Bionic
Reading

Tikvice su jedna od zahvalnijih vrsta povrća jer ih možete pripremati na bezbroj načina. Jeftine su, zdrave, a uz malo mašte s njima ćete napraviti čuda. No, ako vam se ne da razbijati glavu dok gledate posljednje dvije tikvice u hladnjaku bacite se na pripremu finog tarta kojem će wow faktor donijeti kremasta burrata

Potrebni sastojci

  • 400 g tikvica
  • 50 g of parmezana
  • maslinovo ulje ( s chilijem)
  • 1 burrata od 250 g
  • sol, papar
  • 1 žumanjak

Priprema

Operite tikvice i narežite ih najtanje što možete, da budu skoro prozirne. Posolite ih i stavite u cjedilo 15-ak minuta da se ocijedi višak vode.

Ocijedite ih i uklonite višak vode.

Tijesto za tart (napravite ga prema ovom receptu) izvaljajte i stavite na papir za pečenje. Po tijestu pospite parmezan i poredajte trakice tikvica.

Tikvice zatim poprskajte s maslinovim uljem (po mogućnosti s dodatkom chilija).

Krajeve tijesta zavrnite prema unutra preko tikvica.

Papir s tartom prebacite na lim za pečenje. Istucite žumanjak i premažite s njim krajeve tarta.

Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 30 minuta.

Neposredno prije posluživanja na sredinu tarta stavite burratu i otvorite je na pola. Začinite solju i paprom i pokapajte s još malo maslinovog ulja.