Ljeto je vrijeme kada smo u potrazi za hranjivim, zdravim, ukusnim, a prije svega brzo gotovim receptima. Ako želite u svega nekoliko minuta na tanjuru imati pravu nutritivnu bombu, ovaj recept svakako trebate isprobati
Osim što su ukusna, jaja obožavamo jer se mogu pripremiti na puno različitih načina. Ako se želite počastiti s obrokom koji obiluje energijom, ali i sočnim okusima, svakako isprobajte ovu kombinaciju. Omlet sa špinatom nadopunjen krastavcem, avokadom, indijskim oraščićima i tostiranim sezamom idealna je je izbor za početak dana, ali i kao zdrava večera.
Potrebni sastojci:
- 2 jaja
- Šaka svježeg špinata
- Pola avokada
- Pola svježeg krastavca
- Šaka indijskih oraščića
- Šaka tostiranog sezama
- Sol
- Papar
- Maslinovo ulje
- Rukola
Priprema:
Avokado ogulite i nasjeckajte na komadiće.
Operite, osušite i narežite krastavac na trakice, možete i pomoću guljača.
U zdjeli istucite jaja, začinite, a zatim dodajte listove špinata.
U tavicu ulijete malo ulje i ispecite francuski omlet.
Pečeni omlet stavite na tanjur te ga poslužite posutim krastavcem, avokadom, rukolom, indijskim oraščićima i sezamom.