SLANI ZALOGAJI

Recept koji morate probati: Ova poslastica s rajčicama i sirom idealna je za ljetne večeri

31.07.2021 u 19:15

Bionic
Reading

Kad vam ponestane ideja za ukusan i jednostavan ljetni ručak ili večeru, isprobajte ovaj fini tart od zrelih rajčica i feta sira

Potrebni sastojci:

Za tijesto

  • 200 g brašna
  • 1 jaje
  • 120 g hladnog maslaca
  • 2 žlice hladne vode
  • prstohvat soli

Priprema

Da biste napravili slano prhko tijesto, maslac mora biti jako hladan i narezan na kockice. Sve sastojke umijesite u kuglu i zamotajte u prozirnu plastičnu foliju te stavite u hladnjak na minimalno sat vremena.

Površinu na kojoj ćete valjati tijesto pobrašnite, a da budete sigurni da se tijesto neće lijepiti za valjak i površinu stavite ga između dva masna papira za pečenje pa valjajte.

Za nadjev

  • 3 žlice francuskog senfa sa sjemenkama gorušice
  • 500 g rajčica
  • 50 g feta sira
  • nekoliko grančica majčine dušice
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • žumanjak

Priprema

Operite rajčice i narežite ih na tanke šnite. Stavite ih u cjedilo i posolite te ostavite 15 minuta da se ocijedi višak vode.

Zagrijte pećnicu na 180 ° C.

Izvaljano tijesto koje ste ostavili na papiru za pečenje, namažite senfom, ali ne do kraja već ostavite prazno 4 cm od ruba.

Na njega poslažite narezane šnite rajčica, pospite listićima majčine dušice, posolite i popaprite.

Preklopite krajeva tijesta prema unutra i prebacite tart zajedno s papirom na lim za pečenje.

Istucite žumanjak i namažite krajeve tijesta.

Pecite tart oko 15 minuta. Izvadite ga i izmrvite feta sir po njemu te nastavite peći još 10-15 minuta.

Poslužite ga toplog, a prije posluživanje nakapajte ga s malo djevičanskog maslinovog ulja.