Omiljena ljetna slastica koju rado konzumiraju pripadnici svih generacija je bez sumnje sladoled. Ako biste se rado rashladili 'home made' sladoledom od čokolade, evo brzog i lakog recepta
Ima li što klasičnije od čokoladnog sladoleda?
Što kažete na sjajan recept za domaći čokoladni kornet? No ako niste uspjeli pronaći gotove kornete za posluživanje, vjerujemo kako vam ukućani neće zamjeriti ukoliko ga poslužite i u običnim zdjelicama.
Sastojci:
pola čaše vode
1 žlica šećera u prahu
125 grama čokolade
250 grama šlaga
1 žlica zaslađene vanilije
3 žumanjka
Priprema:
Usitnjenu čokoladu stavite u lonac s vodom, šećerom i zaslađenom vanilijom. Zagrijavajte na laganoj vatri dok se ne otopi i dobro promiješajte drvenom žlicom dok se ne dobije gusta tekućina. Pustite da se kuha samo nekoliko sekundi.
Žumanjke stavite u zdjelu, istucite ih i pomiješajte s rastopljenom čokoladom. Kad se ova smjesa potpuno ohladi, dodajte šlag i pazite da se sve dobro sjedini.
Smjesu izlijte u kalup i stavite u zamrzivač i ostavite oko 3 sata. Oblikujte kuglice i stavite ih u kornete ili u zdjelice za sladoled. Ukrasite s malo ribane čokolade na vrhu. I u slast!