Sezona je patlidžana pa vam stoga predlažemo da isprobate recept za ovo ukusno i zdravo povrće koji će se dopasti i najizbirljivijima
Patlidžan je bogat korisnim nutritijentima, pa ako niste sigurni kako biste ga pripremili, evo odličnog i vrlo ukusnog rješenja.
Jednostavan za pripremu, ovakav obrok s češnjakom i parmezanom, savršen je uz roštilj ili samo kao vegetarijansko jelo, uz finu i osvježavajuću salatu.
Sastojci
- 2 patlidžana
- 2 češnja češnjaka
- grančice ružmarina
- 6 žlica maslinovog ulja
- 100 g naribanog parmezana
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Operite patlidžane, uklonite im stabljike i prerežite ih na pola po dužini. Izrežite im meso i stavite ih u duboku posudu, jedne uz druge.
Na vrh rasporedite 2 usitnjena režnja češnjaka, pospite grančicama ružmarina i maslinovim uljem. Pecite u pećnici oko 30 minuta. (Možete prekriti papirom za pečenje ako patlidžani prebrzo porumene).
Pred sam kraj, oko pet minuta prije kraja pečenja, patlidžane pospite sa 100 grama naribanog parmezana. I dobar tek.
(Umjesto parmezana može koristiti i feta sir)