GOTOVA ZA 15 MINUTA

Ova fina juha izvrsna je za jesen i zimu, a čak i oni koji nisu pretjerano vješti u kuhinji lako će je napraviti

28.11.2022 u 11:26

Bionic
Reading

Minestrone juha s graškom i tikvicama, uvijek je dobrodošla, osobito tijekom hladnijih mjeseci

Minestrone što bi na talijanskom značilo 'velika juha', jedno je od onih jela s kojim jednostavno ne možete pogriješiti, a svojom je strukturom negdje između juhe i variva.

Ovo ukusno jelo možete poslužiti i s krutonima od ostataka kruha, a vjerujemo kako će vaši ukućani biti oduševljeni ovim okrepljujućim i mirisnim confort food obrokom idealnim za tmurne jesensko-zimske dane.

Sastojci:

  • 400 g nasjeckanih rajčica iz limenke
  • 1 luk prethodno narezan na kockice
  • 100 g šparoga
  • 1 nasjeckana tikvica
  • 2 stabljike nasjeckanog celera
  • 300 ml povrtnog temeljca
  • 30 g tjestenine za juhu ili izlomite špagete)
  • 2 šake salate potočarke
  • šaka smrznutog graška
  • začinsko bilje po ukusu (peršin, timijan, bosiljak...)
  • nasjeckani peršin
  • sol, mljeveni crni papar, žlica suncokretovog ulja

Priprema:

Zagrijte ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i vrhove šparoga. Neka se poprži par minuta. Sada dodajte tikvice i celer, zajedno s juhom od povrća te pustite da se kuha. Dodajte rajčice i mješavinu začinskog bilja, podižući vatru na srednje jaku. U posudu dodajte tjesteninu

Tjesteninu illi špagete izlomite na vrlo male komadiće i dodajte ih u lonac. Poklopite i kuhajte 10 minuta uz povremeno miješanje. Dodajte potočarku, grašak i promiješajte te pustite da kuha još minutu. Dodajte peršin, začinite po potrebi sa solju i paprom uz kratko miješanje. Poslužite dok je vruće. I u slast!