Dojadila su vam pileća prsa u umaku od gljiva ili pečena piletina s krumpirićima? Sigurni smo da će vas ovo jelo zanimljivo jelo bogatog okusa oduševiti, a nije ni previše komplicirano
Što kažete na prefine pileće rolice punjene šljivama i mozzarellom? Ovo jesensko jelo je raskošnog i neobičnog okusa te uspješno spaja slatku i meku notu svježeg sezonskog voća, kremast nadjev od sira i sočnu piletinu. Savjet: Ne zaboravite pričvrstiti rolice čačkalicom kako se ne bi otvorile tijekom pečenja.
Evo kako ćete ih pripremiti:
Sastojci:
- 8 pilećih filea
- 8 kriški slanine
- 100 g mozzarelle u kuglicama
- 600 g šljiva
- 1 luk, 1 češanj češnjaka
- 200 ml pileće juhe
- svježi timijan
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- bijeli papar, sol
Priprema:
Šljive operite i narežite na četvrtine. Dio ostavite za umak. Rasporedite pileći file, posolite i popaprite te u sredinu stavite 2-3 mini kuglice mozzarelle i dva komadića šljive. Zarolajte po dužini i omotajte ploškom slanine. Probodite čačkalicom da se ne otvore. Luk i češnjak jako sitno nasjeckajte.
Pripremite dublju tavu u koju ste stavili 4 žlice maslinovog ulja. Zapržite rolice s obje strane. Kad je gotovo, izvadite čačkalice i stavite sa strane.
U istoj posudi popržite luk i češnjak dok luk ne postane staklast. Dodajte preostale šljive i kuhajte 10 minuta na srednje jakoj vatri. Dodajte pileću juhu, kuhajte 5 minuta i dodajte soli po potrebi.
U posudu stavite pileće rolice, prokuhajte u umaku i kad je gotovo na vrh stavite nekoliko grančica svježeg timijana.
Poslužite dok je toplo i dobar tek!