MIRISNO I FINO

Ovo jelo s gljivama gotovo je za manje od pola sata, a uživat ćete u svakom zalogaju

05.11.2022 u 09:27

Bionic
Reading

Ovaj jednostavan obrok prepun je okusa i mirisa, a zahvaljujući hrskavom i aromatičnom posipu od panko mrvica uživat ćete i u njegovoj teksturi

Sastojke za ovaj recept vjerojatno već imate kod kuće, a količinu i omjere lako možete prilagoditi. Po želji ga možete obogatiti narezanom pancetom, a jelo možete poslužiti uz salatu ili tjesteninu.

Potrebni sastojci:

  • 300 g cherry rajčica
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckana
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • Sol, papar
  • 8 šampinjona srednje veličine
  • Šalica umaka od rajčica
  • Pakiranje mozzarelle
  • 5 žlica panko mrvica
  • Majčina dušica, bosiljak

Priprema

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Na dno posude za pečenje poredajte na pola nasječene cherry rajčice, pospite polovicom češnjaka i pokapajte maslinovim uljem. Začinite solju i paprom.

U posudu zatim odajte šampinjone kojima ste prethodno uklonili stapke te ih pokapajte maslinovim uljem i pospite ostatkom češnjaka, te posolite i poparite. Napunite svaku gljivu s umakom od rajčice (gotovim iz staklenke ili domaćim ako ga imate u hladnjaku) te pospite mozzarellom.

Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 15 do 20 minuta dok se sir ne otopi i dobije zlatnu boju.

U međuvremenu na tavi zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja i dodajte panko mrvice, nasjeckani bosiljak i majčinu dušicu te malo soli. Miješajte bez prestanka da ne zagori, 2-3 minute dok ne dobiju zlatnu boju. Maknite s vatre i prebacite u zdjelicu.

Gljive i rajčice izvadite iz pećnice i prebacite na tanjure te pospite naribanim parmezanom i panko mrvicama.