Okrepljujuće juhe rado kozumiramo tijekom cijele godine, a osim što su slasne i ukusne, prepune su zdravih nutritijenata
Što kažete na finu juhu od brokule, iznimno zdrave vrste kupusnjača koja će se svidjeti i vašim najmlađima?
Naš popularni gastro bloger Saša Vukić koji stoji iza bloga Sašina kuhinja ima odličan recept koji vrijedi isprobati.
Sastojci:
1 luk srebrenac
2 češnja češnjaka
pola male žlice soli
1 brokula (500 g je cijela s korijenjem)
500 g krumpira
1,5 litra vode
malo muškatnog orašćića
malo bijelog papra
pola male žlice mješavine začina (ili ista količina soli)
2 dcl vrhnje za kuhanje
Priprema:
Luk i češnjak sitno nasjeckati, krumpire oguliti i narezati na kockice.
Na malo ulja pirjati posoljeni luk i češnjak 5 minuta pa dodati brokulu i krumpire. Zaliti sa 1,5 litre vode pa kuhati 15 - 20 minuta, odnosno dok krumpir ne omekša. Ugasiti vatru pa izvaditi skuhanu brokulu i krumpire.
Zatim štapnim mikserom ili gnječilicom za pire krumpir ispasirajte skuhane krumpire i brokulu.
Vratiti natrag u juhu, pa dodati malo muškatnog oraščića, bijeli papar, mješavinu začina ili istu količinu soli i vrhnje za kuhanje. Nastaviti kuhati na blagoj vatri još nekoliko minuta uz miješanje. Probajte jelo, ako je potrebno još malo soli - posolite po želji i ukusu, promiješajte i poslužite.
Možete ukrasiti s peršinom, vrhnjem, komadićima brokule... I dobar tek!