IDEJA ZA OBROK

Ova ukusna i zdrava juha prava je riznica zdravlja, a lako će je pripremiti i oni koji nisu baš vješti s kuhačom

13.04.2021 u 17:46

Bionic
Reading

Okrepljujuće juhe rado kozumiramo tijekom cijele godine, a osim što su slasne i ukusne, prepune su zdravih nutritijenata

Što kažete na finu juhu od brokule, iznimno zdrave vrste kupusnjača koja će se svidjeti i vašim najmlađima?

Naš popularni gastro bloger Saša Vukić koji stoji iza bloga Sašina kuhinja ima odličan recept koji vrijedi isprobati.

Sastojci:

1 luk srebrenac

2 češnja češnjaka

pola male žlice soli

1 brokula (500 g je cijela s korijenjem)

500 g krumpira

1,5 litra vode

malo muškatnog orašćića

malo bijelog papra

pola male žlice mješavine začina (ili ista količina soli)

2 dcl vrhnje za kuhanje

Priprema:

Luk i češnjak sitno nasjeckati, krumpire oguliti i narezati na kockice.

Na malo ulja pirjati posoljeni luk i češnjak 5 minuta pa dodati brokulu i krumpire. Zaliti sa 1,5 litre vode pa kuhati 15 - 20 minuta, odnosno dok krumpir ne omekša. Ugasiti vatru pa izvaditi skuhanu brokulu i krumpire.

Zatim štapnim mikserom ili gnječilicom za pire krumpir ispasirajte skuhane krumpire i brokulu.

Vratiti natrag u juhu, pa dodati malo muškatnog oraščića, bijeli papar, mješavinu začina ili istu količinu soli i vrhnje za kuhanje. Nastaviti kuhati na blagoj vatri još nekoliko minuta uz miješanje. Probajte jelo, ako je potrebno još malo soli - posolite po želji i ukusu, promiješajte i poslužite.

Možete ukrasiti s peršinom, vrhnjem, komadićima brokule... I dobar tek!