Ukusne juhe mnogima su omiljeno jelo tijekom čitave godine, a dolaskom hladnijih dana postaju nezaobilazan dio većine kućnih menija
Iako ih se nerijetko proglašava pomalo dosadnim predjelom koje se konzumira više radi zdravlja, a manje radi kulinarskog doživljaja, činjenica jest kako sa samo malo inspiracije možemo kreirati recept za juhu koji je posve neodoljiv.
Upravo takva je juha s bundevom i curryjem jer osvaja pružanjem osjećaja topline i ugode te osvaja atraktivnom narančastom bojom i predivnim aromama.
Osim što je savršeni 'comfort food', dobra vijest je i da je gotova za manje od 20 minuta, i to bez puno pripreme i popratnog posuđa!
Sastojci:
- ¼ šalice (60 ml) ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 50 g neslanog maslaca
- Komad 5 cm (25 g) đumbira, sitno naribanog
- 1 butternut bundeva, oguljena, krupno naribana
- 1 žlica curry praha
- 4 šalice (1 litra) pilećeg tekućeg temeljca
- 2 x 400 ml limenke kokosovog mlijeka
- 1 vezica korijandera
Priprema:
Zagrijte ulje i maslac u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte đumbir i kuhajte, miješajući, 2 minute dok se ne počnu otpuštati mirisi.
Dodajte bundevu i promiješajte tako da je pokrivena njena cijela površina. Dodajte curry, temeljac, kokosovo mlijeko i korijen korijandera.
Kuhajte 10-15 minuta ili dok bundeva ne omekša. Malo ohladite, a zatim u dvije serije miksajte u blenderu dok ne postane glatka. Začiniti po želji.
Za posluživanje promiješajte dodatnu količinu kokosovog mlijeka kroz juhu. Po vrhu stavite listiće korijandera i pospite svježe mljevenim crnim paprom.