Donosimo recept za povrtnu juhu koja obiluje vlaknima i vitamina čime će vas dugo držati sitima i osigurati unos namirnica koje pogoduju mršavljenju
Dolaskom proljeća, mnogi se najviše vesele svježem povrću koje će poslužiti za zdrave i ukusne obroke koji dolaze s malim udjelom kalorija, a čitavim bogatstvom vlakana, proteina i vitamina.
Ako ste i vi ljubitelj aromatičnih povrtnih juha, apsolutno ćete obožavati ovaj recept koji je bogat namirnicama koje pogoduju mršavljenju i osigurava dugotrajan osjećaj sitosti!
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 srednji luk
- 2 srednje velike mrkve
- 2 celera
- 350 grama graška
- 2 češnja češnjaka
- 8 šalica nezasoljenog pilećeg temeljca
- 2 konzerve bijelog graha
- 4 šalice nasjeckanog kelja
- 2 srednje tikvice
- 4 rajčice
- 2 čajne žlice octa
- 3/4 čajne žlice papra
- 8 čajnih žlica pesta
Priprema:
U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje pa dodajte luk, mrkvu, celer, grašak i češnjak. Dinstajte desetak minuta dok povrće ne omekani,
Dodajte temeljac, smanjite temperaturu i kuhajte još desetak minuta.
Ubacite kelj, grah, tikvice, rajčice, ocat, sol i papar pa kuhajte još desetak minuta, dok tikvice i kelj ne omekane.
Svaki tanjur juhe obogatite žličicom pesta.