Ukusna i hrskava bruschetta jednostavna je za pripremu, a iznimno je finog okusa te će oduševiti i najmlađe
Ovo popularno mediteransko jelo, idealno za doručak, užinu ili večeru, nije teško pripremiti ni onima koji nemaju puno iskustva u kuhinji.
Odlično je rješenje i za brzi obrok ako radite npr. iz kućnog ureda ili kad nemate ideju što pripremiti za ukućane.
Osvježavajući okus daju mu začini i mirisne cherry rajčice, a zdravija je varijanta, dakako, ako umjesto baguetta od bijelog brašna koristite varijantu od cjelovitih žitarica.
Dodatni je plus to što priprema bruschette ne traje dulje od 10 minuta.
Potrebno je:
- baguette od cjelovitih žitarica (oko 300 g)
- 500 g cherry rajčica
- 1-2 češnja češnjaka
- svježi bosiljak
- crveni luk (po želji)
- sol i papar
- 2 žlice maslinovog ulja
- žlica balzamičnog octa
Priprema:
Rajčicu operite i izrežite na četvrtine, a zatim je ocijedite u cjedilu. Nasjeckajte bosiljak i protisnite češnjak. Ako želite, možete narezati i crveni luk na sitne komade. Pomiješajte sve sastojke.
Baguette prerežite, premažite maslinovim uljem i pržite u tavi ili pećnici dok ne postane hrskav. Prekrijte kruh smjesom od rajčice i zdravo i ukusno jelo s mirisom Mediterana je spremno! U slast.