ZDRAVO I FINO

Ovaj klasik talijanske kuhinje ne priprema se teško, a odlična je ideja za doručak, užinu ili večeru

26.07.2021 u 12:44

Bionic
Reading

Ukusna i hrskava bruschetta jednostavna je za pripremu, a iznimno je finog okusa te će oduševiti i najmlađe

Ovo popularno mediteransko jelo, idealno za doručak, užinu ili večeru, nije teško pripremiti ni onima koji nemaju puno iskustva u kuhinji.

Odlično je rješenje i za brzi obrok ako radite npr. iz kućnog ureda ili kad nemate ideju što pripremiti za ukućane.

Osvježavajući okus daju mu začini i mirisne cherry rajčice, a zdravija je varijanta, dakako, ako umjesto baguetta od bijelog brašna koristite varijantu od cjelovitih žitarica.

Dodatni je plus to što priprema bruschette ne traje dulje od 10 minuta.

Potrebno je:

  • baguette od cjelovitih žitarica (oko 300 g)
  • 500 g cherry rajčica
  • 1-2 češnja češnjaka
  • svježi bosiljak
  • crveni luk (po želji)
  • sol i papar
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • žlica balzamičnog octa

Priprema:

Rajčicu operite i izrežite na četvrtine, a zatim je ocijedite u cjedilu. Nasjeckajte bosiljak i protisnite češnjak. Ako želite, možete narezati i crveni luk na sitne komade. Pomiješajte sve sastojke.

Baguette prerežite, premažite maslinovim uljem i pržite u tavi ili pećnici dok ne postane hrskav. Prekrijte kruh smjesom od rajčice i zdravo i ukusno jelo s mirisom Mediterana je spremno! U slast.