Društvene mreže pune su raznih recepata, a u posljednje vrijeme ovaj za kroasan s keksima osvojio je baš sve. U njemu će uživati i veliki i mali, a priprema ne može biti lakša
Ljeto je iza ćoška (bar se tako tješimo), no to nije razlog da se baš u potpunosti oprostimo od slastica... S vremena na vrijeme treba se počastiti nekim slatkim zalogajem, a za ovaj kroasan vrijedi riskirati i koju kilu viška! Spoj čokoladnog keksa i pekarskog simbola Francuske zaludio je društvene mreže, a dobro je znati da za njega nije potrebno potegnuti do Pariza!
Recept je izašao iz male pariške slastičarnice Maison Louvard, a ovaj spoj ističe se među raznim slasticama koje nude popularne francuske pekarnice koje mame prolaznike i turiste svojim zavodljivim mirisom.
Nakon što su ovi kroasani zaveli sladokusce na Instagramu i TikToku, kreatorica gastro sadržaja Sam Schnur ( thenaughtyfork ) odlučila ih je pripremati sama kod kuće te je na društvenim mrežama podijelila i recept za ovu senzaciju.
Sastojci:
Kroasan s maslacem
Sladoled s okusom keksa
Šećer u prahu (po želji)
Priprema:
- Prerežite kroasan na pola i unutra stavite dvije kuglice ili kuglice sladoleda.
- Tijesto rasporedite po kroasanu tako da prekrije cijelu unutrašnjost i zatvorite ga.
- Pecite kroasan 8-10 minuta na otprilike 180º.