prefino

Ovaj kroasan s keksima instantno popravlja raspoloženje, a priprema nije teška

05.03.2024 u 15:36

Bionic
Reading

Društvene mreže pune su raznih recepata, a u posljednje vrijeme ovaj za kroasan s keksima osvojio je baš sve. U njemu će uživati i veliki i mali, a priprema ne može biti lakša

Ljeto je iza ćoška (bar se tako tješimo), no to nije razlog da se baš u potpunosti oprostimo od slastica... S vremena na vrijeme treba se počastiti nekim slatkim zalogajem, a za ovaj kroasan vrijedi riskirati i koju kilu viška! Spoj čokoladnog keksa i pekarskog simbola Francuske zaludio je društvene mreže, a dobro je znati da za njega nije potrebno potegnuti do Pariza!

Recept je izašao iz male pariške slastičarnice Maison Louvard, a ovaj spoj ističe se među raznim slasticama koje nude popularne francuske pekarnice koje mame prolaznike i turiste svojim zavodljivim mirisom.

Nakon što su ovi kroasani zaveli sladokusce na Instagramu i TikToku, kreatorica gastro sadržaja Sam Schnur ( thenaughtyfork ) odlučila ih je pripremati sama kod kuće te je na društvenim mrežama podijelila i recept za ovu senzaciju.

Sastojci:

Kroasan s maslacem

Sladoled s okusom keksa

Šećer u prahu (po želji)

Priprema:

  1. Prerežite kroasan na pola i unutra stavite dvije kuglice ili kuglice sladoleda.
  2. Tijesto rasporedite po kroasanu tako da prekrije cijelu unutrašnjost i zatvorite ga.
  3. Pecite kroasan 8-10 minuta na otprilike 180º.