ljetni sako

Ovaj udoban komad najbolji je izbor za toplije dane, a ne košta bogatstvo

15.06.2024 u 10:55

Bionic
Reading

Chic Francuskinje obožavaju elegantne minimalističke komade koji se lako usklađuju sa svime u garderobi, a lagani sako od lana jedan je od ljetnih favorita

Sako od lana modni je klasik koji se nosi 365 dana u godini, pa tako i tijekom ljeta, jer je zbog svoje prozračnosti i praktičnosti najbolja opcija za ponešto hladnije večeri ili trenutke u kojima svom ležernom looku želite pridati dozu elegancije.

U ovoj sezoni nastavlja se njihova dominacija na tržištu te su ih u svoje kolekcije uvrstili gotovo svi luksuzni i high street brendovi, zbog čega nikoga ne treba začuditi to što ih ovih dana možemo vidjeti na svakom koraku.

Chic nijanse koje se nose ovog proljeća Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Za stajlinge ulične mode upravo oni su savršena opcija jer svaku kombinaciju podižu na višu razinu, a njihov minimalistički chic stil jednako dobro pristaje i formalnijim poslovnim stajlinzima i svečanijim outfitima.

Osim što njima ne možete napraviti modnu grešku, garantiraju maksimalnu udobnost jer je lan materijal koji omogućuje koži da 'diše' te ga lako možete nositi i po višim ljetnim temperaturama.

  • +7
Sako od lana Izvor: Promo fotografije / Autor: H&M Promo

Sako od lana uz to vam neće zadavati glavobolje ni prilikom usklađivanja s ostatkom modne kombinacije jer pristaje - na sve. Možete ga nositi uz lepršave haljine ili mini suknje, široke traperice ili vruće hlačice, ležerne majice ili svečane košulje. Ipak, ako želite otići korak dalje, poigrajte se usklađivanjem ovih divnih sakoa s ostalim komadima od lana jer ćete tako u trenu dobiti modnu kombinaciju koja je san chic Francuskinja, a uz to nevjerojatno ugodna za nošenje.

Ovaj svestrani komad tradicionalno dolazi u neutralnim bojama, s naglaskom na krem i bež nijanse, no ove sezone posebno su popularni modeli s tankim vertikalnim prugama, kao i komadi u nježnim pastelnim tonovima. No i ljubiteljice efektnijih stajlinga lako će doći na svoje jer su brojni brendovi u aktualnu ponudu uvrstili i sakoe od lana u upečatljivim nijansama zelene, ružičaste i crvene.

Velika popularnost sakoa od lana znači da ćete ovaj nosivi komad lako pronaći po pristupačnijim cijenama jer pregršt modela donose i brojni high street brendovi, pa će tako svaka zaljubljenica u modu pronaći nešto u svom stilu bez trošenja bogatstva.