RECEPTI ČITATELJA

Ovakve bismo mini perece svaki dan jeli

04.12.2013 u 12:42

Bionic
Reading

Slane kiflice, ovaj put u obliku pereca, vole stari i mladi, za doručak, užinu, uz večeru. Zgodno ih je uvijek imati pri ruci, a njihova je priprema prema receptu čitateljice Anite Baćurin sasvim jednostavna

SLANI PERECI

1 kg glatkog brašna
2 i ½ dl ulja
½ l mlijeka
2 žličice soli
2 žličice šećera
½ svježeg kvasca i 1 suhi kvasac (ili 2 suha kvasca)
1 jaje – za premazati klipiće
Način pripreme:

Zamijesite glatko tijesto od navedenih namirnica. Tijesto stavite u zdjelu i prekrijte krpom te pustite da se diže 40-ak minuta. Podijelite tijesto u 10 loptica, složite ih na radnu plohu, prekrijte krpom i pustite da se opet dižu oko pola sata. Zatim razvaljajte jednu po jednu lopticu u krug, a svaki krug oblikujte u osmerokut (tako da dobijete osam trokuta). Svaki trokut napunite prema želji s malo sira ili šunke i zavite u klipić motajući od šireg djela prema uskom. Vrh svakog klipića premažite jajetom pomoću kuhinjskog kista. Pospite prema želji makom, sezamom, krupnom solju, kimom ili ribanim sirom.

Klipiće rasporedite po masnom papiru za pečenje u četvrtastom kalupu od pećnice i zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Neka se još dižu nekoliko minuta, pa ih pecite u zagrijanoj pećnici 12 do 15 minuta, dok ne porumene.

Svoje omiljene blagdanske recepte svakako pošaljite i podijelite s čitateljima. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala.