Pečenje biskvita ne zahtijeva velike kulinarske vještine, a fini okus krije se u pomno odabranim sastojcima. U jesenske dane zasladite nepca uvijek sjajnom kombinacijom grožđica i badema
Ispeći biskvit jedan je od lakših kulinarskih pothvata, a sve što vam treba su dobri sastojci. Za sočan i ukusan desert držite se popisa sastojaka, redom ubacujte u zdjelu, dobro promiješajte i gurnite u pećnicu. Za manje od sat vremena imat ćete savršenu slasticu uz jutarnju kavu ili popodnevni čaj.
Potrebni sastojci:
- 100 g bademovog brašna
- 150 g šećera
- 200 g maslaca
- 200 g brašna
- 5 jaja
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 200 g grožđica
- Šećer u prahu
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Maslac i šećer stavite u zdjelu i dobro izmiješajte.
Dodajte jedno po jedno jaje, a nakon svakog jajeta dobro promiješajte smjesu.
Dodajte bademovo brašno, prethodno prosijano pšenično brašno i prašak za pecivo. Promiješajte.
Dodajte grožđice i ekstrakt vanilije i promiješajte.
Kalup za pečenje namažite maslacem i pospite s malo brašna.
Izlijete smjesu u kalup i pecite 45-50 minuta.
Izvadite kolač iz pećnice, ostavite da se prohladi, a zatim pospite šećerom u prahu.