U hladne jesenske dane toplo i kremasto varivo od mahunarki jelo je koje daje energiju i grije. Brzo gotov, zdrav i hranjiv, ovaj recept dobro će vam doći kao dodatak ručku ili kao brza večera
Mahunarke su bogate proteinima, složenim ugljikohidratima, vlaknima te brojnim vitaminima, mineralima i fitokemikalijama. Predstavljaju doista dobre namirnice, a u ovom receptu koriste se tri vrste mahunarki - leća, bijeli grah i crni grah. Skuhati ćemo ih s malo krumpira, češnjaka, poriluka i luka, a zatim usitniti štapnim mikserom dok ne postane gusta, krem juha. Prije posluživanja dodajte hrskave kockice kruha i uživajte u zdravom i ukusnom obroku.
Potrebni sastojci:
- 250 g kuhane leće
- 250 g kuhanog crnog graha
- 250 g kuhanog bijelog graha
- 1 luk
- 1 poriluk
- 1 režanj češnjaka
- 1 krumpir
- Sol
- Crni papar
- Krutoni kruha
- Maslinovo ulje
Priprema:
Ogulite i nasjeckajte krumpir, češnjak i luk.
Očistite poriluk te ga usitnite.
U veliki lonac stavite malo ulja i prodinstajte krumpir, češnjak, luk i poriluk. Začinite sa soli i paprom.
Dodajte vodu i ostavite da se kuha oko 20 minuta.
Nakon toga dodajte tri vrste mahunarki i još malo vode te pustite da se kuha još 10 minuta.
Maknite lonac s vatre te sve dobro smiksajte štapnim mikserom ili stavite u blender. Dodajte po želji još malo soli i papra te kratko prokuhajte.
Poslužite u dubokom tanjuru i ukrasite hrskavim krutonima.
MOĆNI DUETI