MUST HAVE

Ove haljine svaka žena treba imati u svom ormaru

29.08.2013 u 10:30

  • +8

Haljine koje u ormaru mora imati svaka žena

Izvor: tportal.hr / Autor: Splash/Pixsell/Sipa/Reuters

Bionic
Reading

Prva asocijacija na must have haljinu većini žena je naravno ona mala crna, za mnoge spasonosna kombinacija u bezbroj prilika. No osim nje ima još nekoliko tipova haljina koje svaka žena treba imati u svom ormaru

Dakle ako u ormaru imate samo dvije, tri haljine, vrijeme je za šoping i pohod na dućane jer treba vam minimalno deset da biste pokrili sve moguće prilike.

No budite oprezni, jer nije riječ o haljinama koje su u trendu samo jednu sezonu. Radi se o klasičnim komadima u koje treba investirati i imat ćete ih neko vrijeme. Haljine su modni izbor broj jedan kad ne znate što odjenuti. Oblače vas u potpunosti - samo uskočite, zakopčate se i za nekoliko minuta spremni ste za događaj. A evo i popisa haljina koje morate imati.

Mala crna haljina
Haljina čija slava datira još iz 1920-ih spasit će vam život u mnogim situacijama, bez obzira na modu i sezonu. Boja je zahvalna za svaki oblik tijela i na svakome će izgledati zanosno. Možete je kombinirati s biserima i crvenim ružem za senzualni damski izgled.

Koktel haljina u boji
Koktel haljina u boji odličan je komad kojim ćete definitivno privući pažnju. Birajte one do iznad koljena, ali pazite da ne pretjerate s modnim dodacima - držite se jednostavnosti.


Elegantna večernja haljina
Dugačka haljina do poda, svečana, za koju ste mislili da vam nikada u životu neće trebati, jedan je od komada koji svakako morate imati u ormaru. Odlična je za svečane prilike, osobito za vjenčanja na kojima trebate zabljesnuti.

Haljina na preklop
Haljina s kojom je 1972. Diane von Furstenberg doživjela modni uspjeh komad je koji svakako trebate imati u ormaru. To je odlična haljina koju možete nositi na posao, ali i na večernja događanja. Ako je pametno kombinirate, idealna je i za kavu u gradu.

Ženstvena čipkasta haljina
Ako ste mislili da je čipka rezervirana samo za starije, razmislite dva puta. Već nekoliko sezona čipkaste haljine su must have, vratile su se u modu i ostaju s nama još neko vrijeme. U njima ćete izgledati ženstveno, seksi, senzualno. Odjenite je kada želite biti zapaženi i upamćeni.

Asimetrična haljina
Haljina koja otkriva jedno rame ili je pak asimetrično rezana u donjem dijelu specifičan je komad koji otkriva vaš smisao za stil. Odijeva vas u zavodnicu, a idealan je za zabave, ali i odlazak na svečanu večeru.

Haljina nalik na mušku košulju
Androgini tip haljine jednostavno je savršen za casual prilike. Kontradiktorno je to što će muški elementi koji asociraju na košulju u gornjem dijelu dati seksi look, ali pritomne možete izgledati vulgarno i napadno. Može se nositi s tankim remenom koji će naglasiti struk i figuru.

Haljina cvjetnog uzorka
Haljina cvjetnog uzorka, romantična, koja priziva toplo vrijeme. U svom ormaru je naprosto mora imati svaka žena. Nije bitno je li dugačka, kratka, uska ili široka, bitno da je posuta cvijećem i totalno romantična.

Maksi haljina
Već nekoliko sezona apsolutni must have su maksi haljine koje vas čine ženstvenom božicom. Idealne su uz japanke, a pružaju opušten, seksi look